ΠΕΡΙΕΡΓΑ-ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ

James Balog ,ο μεγάλος Αμερικάνος φωτογράφος που αποθανάτισε τα απειλούμενα ζώα,εξαιρετικές φωτογραφίες!


Ο James Balog, γεννήθηκε το 1952. Είναι Αμερικανός φωτογράφος του οποίου το έργο περιστρέφεται γύρω από τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 ο Balog έχει σαν θέμα του τα απειλούμενα ζώα, που τα αναζητά σε παλαιά δάση της Βόρειας Αμερικής, ή στους πολικούς πάγους.
Από το 2007 μέχρι και το 2012 ο Balog, μαζί με πολυμελή ομάδα, τοποθέτησαν φωτογραφικές μηχανές σε διάφορες τοποθεσίες όπως στην Αλάσκα, Βραχώδη Όρη, Βολιβία, Καναδά, Γαλλία, Γροιλανδία, Ισλανδία, Νεπάλ και Ελβετία. Κάθε κάμερα τραβούσε μια φωτογραφία κάθε μισή ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στο τέλος, ο James Balog και η ομάδα του συγκέντρωσαν περισσότερες από 1.000.0000 φωτογραφίες.

Βάζοντας αυτές τις φωτογραφίες, από κάθε παγετώνα, να παίξουν σε γρήγορη ταχύτητα, αντιλαμβάνεσαι αμέσως πως οι παγετώνες όχι απλά λιώνουν, αλλά μικραίνουν σε έκταση και όγκο χρονιά με τη χρονιά επηρεάζοντας προς το χειρότερο, αυτό είναι σίγουρο, τις ζωές όλων των ζωντανών οργανισμών επάνω στον πλανήτη μας.


http://thestoryofphotography.blogspot.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.