Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μεγάλη προσοχή – Απάτη με την κακοκαιρία Daniel

0


Σας ενημερώνουμε ότι, το τελευταίο 24ωρο, λάβαμε καταγγελία στην οποία αναφέρεται ότι, άγνωστοι προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ πολίτες, οικειοποιούμενοι τα πραγματικά στοιχεία υπαλλήλων του, προσεγγίζουν παραγωγούς στις κοινότητες της Π.Ε. Τρικάλων, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που έχουν πληγεί από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα (κακοκαιρία Daniel), από τους οποίους ζητούν την παραχώρηση ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών, με αιτιολογία την καταγραφή των ζημιών στις εκμεταλλεύσεις τους.

Άρχισαν οι πληρωμές νέων αγροτών για το 2023 – Η α’ δόση

0


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης και ο αρμόδιος Υφυπουργός, Διονύσης Σταμενίτης σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη ανακοινώνουν σήμερα την έναρξη των πληρωμών της πρώτης δόσης των επιλαχόντων νέων γεωργών της 3ης Πρόσκλησης των νέων γεωργών (υπομέτρο 6.1).

Η πρώτη δόση του προγράμματος νέων γεωργών (70% του συνολικού ποσού) θα καταβληθεί σήμερα στους λογαριασμούς των 154 νέων δικαιούχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η πληρωμή της πρώτης δόσης του προγράμματος νέων γεωργών των επιλαχόντων των Περιφερειών Κρήτης (657 νέοι δικαιούχοι), Θεσσαλίας (130 νέοι δικαιούχοι) και Κεντρικής Μακεδονίας (330 νέοι δικαιούχοι). Στη συνέχεια ανάλογα με την ημερομηνία έκδοσης των αποφάσεων ένταξης αναμένεται η πληρωμή των επιλαχόντων και στις υπόλοιπες Περιφέρειες της Χώρας.

Στο πλαίσιο της 3ης Πρόσκλησης του υπομέτρου 6.1, μέχρι σήμερα, περίπου 14.000 νέοι γεωργοί έχουν πληρωθεί την πρώτη δόση του προγράμματος ενώ έως το τέλος του Οκτωβρίου 2023 αναμένεται να πληρωθεί το σύνολο των περίπου 2.100 νέων δικαιούχων του μέτρου. Το συνολικό ποσό στήριξης ανά δικαιούχο ανέρχεται σε 35.000-40.000 ευρώ.

Το υπομέτρο 6.1 συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο σε ποσοστό 100%.

Οι αποφάσεις ένταξης των δικαιούχων του υπομέτρου 6.1, εκτός από τη δημοσιοποίηση στις ιστοσελίδες των Περιφερειών, αναρτώνται στις ιστοσελίδες του ΥΠ.Α.Α.Τ. www.agrotikianaptixi.gr και www.minagric.gr.

Με δήλωσή του ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης επεσήμανε ότι «Η υλοποίηση του προγράμματος Νέων Αγροτών – του μεγαλύτερου που εφαρμόσθηκε ποτέ μέχρι σήμερα στη χώρα- προχωρεί κανονικά σε όλη την Ελλάδα. Με την ενίσχυση του προγράμματος και τη συμμετοχή σε αυτό και των επιλαχόντων της τελευταίας προκήρυξης, συμβάλουμε στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τον μεγαλύτερο κίνδυνο του πρωτογενούς τομέα που δεν είναι άλλος από τη γήρανση του πληθυσμού. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε την περιφέρεια ζωντανή κάνοντας το αγροτικό επάγγελμα πιο ελκυστικό και πιο προσοδοφόρο. Και θα το πετύχουμε!».

Δημιουργία ειδικού κουμπάρα στο εκλογικό κέντρο της Βόνιτσας για την ενίσχυση της μικρής Αγγελικής

0


Ο συνδυασμός Δύναμη Πολιτών – Συνεχίζουμε (κατόπιν συννενόησης με την μητέρα της μικρής Αγγελικής) δημιουργεί ειδικό κουμπαρά στο εκλογικό κέντρο Βόνιτσας στον οποίο ο καθένας μπορεί να καταβάλει το ποσό που επιθυμεί για να συνδράμει στην χειρουργική επέμβαση και στη θεραπεία της μικρής Αγγελικής.

Ο ειδικός κουμπαράς θα μείνει στο εκλογικό κέντρο από σήμερα έως την Παρασκευή 6/10 το μεσημέρι.

poster
Στη συνέχεια το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα κατατεθεί στο τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας.

Σας προσκαλούμε να γίνεται ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα ζωής και να προσφέρεται έμπρακτα στο δύσκολο αγωνα της μικρης.

Γιατί κάθε παιδί αξίζει και μπορεί να είναι χαρούμενο. Είναι απλά στο χέρι μας.

Οποιοσδήποτε θέλει να συνεισφέρει ηλεκτρονικά σάς κοινοποιούμε τον σύνδεσμο ΕΔΩ

Η Αιτωλοακαρνανία το Ξημέρωμα, μοναδικές φωτο απο την Νήσσα και Αχυρά !!

0


Ετσι είναι ο τόπος που γεννηθήκαμε μοναδικός επιβλητικός με άγρια φυσική ομορφιά ,όπου και να βρεθείς θα υπάρχει ενα κομμάτι του που θα σε μαγέψει,δείτε μοναδικές φωτογραφίες που αποτύπωσε Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ με το πρώτο φως της ημέρας στην ΝΗΣΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΧΥΡΑ!

2.200 χρόνια δεν τολμάει να πλησιάσει κανείς: Ο τάφος που φοβούνται να ανοίξουνε και οι πιο έμπειροι αρχαιολόγοι

0


Θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις όλων των εποχών και έγινε τυχαία όταν αγρότες έφεραν στο φως τον πρώτο από τους χιλιάδες στρατιώτες φτιαγμένους από τερακότα. Καθώς οι ανασκαφές προχωρούσαν, έγινε αντιληπτή η σημασία που δόθηκε σε κάθε λεπτομέρεια κατασκευής τους αφού σκοπός της ύπαρξής τους ήταν η αιώνια προστασία του μυθικού βασιλιά Qin Shi Huang, του ανθρώπου που ένωσε την Κίνα και ο τάφος του βρίσκεται ακόμη κλειστός και απροσπέλαστος.

Η ανακάλυψη χρονολογείται από το 1974. Τότε ήταν που αγρότες στην επαρχία Shaanxi έφεραν στο φως κομμάτια από τερακότα, θεωρώντας ότι μάλλον επρόκειτο για θραύσματα από σκεύη καθημερινής χρήσης τα οποία είχαν θαφτεί στο πέρασμα του χρόνου. Αποδείχτηκε ότι έκαναν λάθος καθώς μετά από λίγο έπεσαν πάνω σε μια πήλινη φιγούρα στρατιώτη.

2.200 χρόνια δεν τολμάει να πλησιάσει κανείς: Ο τάφος που φοβούνται να ανοίξουνε και οι πιο έμπειροι αρχαιολόγοι

Όταν οι αρχαιολογικές σκαπάνες ανέλαβαν δράση άρχισε να αποκαλύπτεται το έργο σε όλη του την μεγαλοπρέπεια. Σε συνολικά τρεις θαλάμους (ο τέταρτος ήταν άδειος) βρέθηκαν συνολικά 8.000 στρατιώτες (πεζικό και τοξότες), 130 πήλινα άρματα που σέρνονταν από 520 άλογα και 120 άλογα ιππικού. Όλα σε φυσικό μέγεθος και -το ακόμη πιο εκπληκτικό- με κάθε πρόσωπο διαφορετικό από το άλλο!

Προφανώς ένα τέτοιο εγχείρημα δεν θα μπορούσε να αφορά οποιονδήποτε άλλον πέρα από τον Qin Shi Huang. Τον βασιλιά που ένωσε το 221 π.Χ τα μέχρι τότε αντιμαχόμενα έξι βασίλεια σε ένα και θεωρείται ο πατέρας της σημερινής Κίνας. Πριν καν κατορθώσει να το κάνει, είχε αρχίσει επί ημερών του να χτίζει το μελλοντικό μαυσωλείο του για την κατασκευή του οποίου εργάστηκαν 700.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τον ιστορικό Sima Qian.

2.200 χρόνια δεν τολμάει να πλησιάσει κανείς: Ο τάφος που φοβούνται να ανοίξουνε και οι πιο έμπειροι αρχαιολόγοι

Ο στρατός από τερακότα αποτελούσε την φρουρά του βασιλικού τάφου μέχρι την αιωνιότητα.

Ολόκληρη η περιοχή μπήκε στο μικροσκόπιο των αρχαιολόγων οι οποίοι σταδιακά έφεραν στην επιφάνεια σχεδόν κάθε πτυχή και λεπτομέρεια αυτού του μοναδικού έργου. Παρά τις εντυπωσιακές ανακαλύψεις, πάντως, όλοι περίμεναν την ώρα και την στιγμή που θα άνοιξε ο τάφος του βασιλιά και μετά από περίπου 2.200 χρόνια θα γίνονταν γνωστά τα μυστικά του.

Ωστόσο αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί, με τους αρχαιολόγους να μην τολμούν να κάνουν το τελευταίο βήμα. Φυσικά αυτή η φοβία δεν σχετίζεται με μύθους για αρχαίες κατάρες που απειλούν τους επίδοξους εισβολείς. Οι λόγοι είναι πολύ πιο… γήινοι και απολύτως υπαρκτοί.

2.200 χρόνια δεν τολμάει να πλησιάσει κανείς: Ο τάφος που φοβούνται να ανοίξουνε και οι πιο έμπειροι αρχαιολόγοι

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μέρος πάνω στο οποίο έχει χτιστεί το μαυσωλείο έχει αρκετά σαθρά σημεία και πιστεύουν ότι κάθε παρέμβαση εγκυμονεί κινδύνους που θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμη και στην πλήρη κατάρρευσή του. Ο φόβος ότι θα προκληθούν ανεπανόρθωτες ζημιές σε ένα ανυπολόγιστης αρχαιολογικής σημασίας θησαυρό είναι τόσο μεγάλος που ελήφθη η σκληρή και δύσκολη, αλλά απαραίτητη απόφαση ο τάφος (και όσα αυτός περιέχει) να παραμείνει σφραγισμένος.

Πάντως ο ιστορικός Sima Qian, ο οποίος έζησε περίπου έναν αιώνα μετά τον Qin Shi Huang, υποστηρίζει ότι μέρος του οικοδομήματος είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατευτεί ο χώρος με παγίδες. «Χτίστηκαν παλάτια και πύργοι για εκατό αξιωματούχους και ο τάφος ήταν γεμάτος με σπάνια αντικείμενα και υπέροχους θησαυρούς. Οι τεχνίτες διατάχθηκαν να κατασκευάσουν βαλλίστρες και τόξα με βέλη για να πυροβολούν όποιον μπαίνει στον τάφο. Υδράργυρος χρησιμοποιήθηκε για την προσομοίωση των εκατό ποταμών, του Γιανγκτσέ και του Κίτρινου Ποταμού και της μεγάλης θάλασσας και φτιάχτηκε για να ρέει μηχανικά» περιγράφει χαρακτηριστικά.

2.200 χρόνια δεν τολμάει να πλησιάσει κανείς: Ο τάφος που φοβούνται να ανοίξουνε και οι πιο έμπειροι αρχαιολόγοι

Βέβαια είναι πολύ πιθανό οι βαλλίστρες και τα τόξα να μην είναι λειτουργικά μετά από δύο χιλιετίες, αλλά ο υδράργυρος παραμένει ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο υλικό, ανεξάρτητα από τον χρόνο ζωής του. Μάλιστα, έρευνες από ειδικούς έδειξαν πολύ υψηλότερες συγκεντρώσεις του συγκεκριμένου στοιχείου, γεγονός που μέχρι ενός βαθμού επιβεβαιώνει τις πληροφορίες.

Σε κάθε περίπτωση οι αρχαιολόγοι είναι πεπεισμένοι ότι κάθε παρέμβαση θα μπορούσε να αποβεί μοιραία και θεωρούν ότι οι διαθέσιμες τεχνολογίες σήμερα, ακόμη και οι ακτίνες Χ, δεν θα φέρουν αποτέλεσμα. Έτσι τηρούν απλά στάση αναμονής και περιμένουν την πρόοδο των επιστημών ώστε να μπορέσουν να εισέλθουν για πρώτη φορά μετά από αιώνες στον τάφο και να αποκαλύψουν τα καλά κρυμμένα μυστικά του.
ΠΗΓΗ

Tα χρήματα που θα πάρετε απο e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου

0


Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), από αύριο Δευτέρα (25/9) μέχρι την Παρασκευή (29/9), θα καταβληθούν συνολικά 2,26 δισ. ευρώ σε 4.160.170 δικαιούχους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανακοίνωσή του:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

Από τις 25 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2023, θα καταβληθούν 21,3 εκατ. ευρώ σε 930 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
Στις 29 Σεπτεμβρίου 2023, θα καταβληθούν 5,6 εκατ. ευρώ για πληρωμή προκαταβολών συντάξεων (του ν. 4778/21) μηνός Οκτωβρίου 2023 σε 15.000 συνταξιούχους.
Στις 26 και 28 Σεπτεμβρίου 2023, θα καταβληθούν 2,18 δισ. ευρώ για 4.064.914 κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Στις 26 Σεπτεμβρίου 2023, θα καταβληθούν 2.023.034 ευρώ σε 18.126 δικαιούχους για παροχές του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ.
2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

16 εκατ. ευρώ σε 37.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.
18 εκατ. ευρώ σε 19.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.
10 εκατ. ευρώ σε 5.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.
4 εκατ. ευρώ σε 200 φορείς για πληρωμή εισφορών στο πλαίσιο προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Περιοδεία σε Κομπωτή, Τρύφο και Βόνιτσα!

0


Το ζεστό σας χαμόγελο, η επικοινωνία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια, μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας αλλά και αισιοδοξία ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!
🙏🏻 Όπως κάθε φορά που συναντιόμαστε, έτσι και τώρα, νιώθουμε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε για την υποδοχή και την εμπιστοσύνη σας!
Δύναμη Πολιτών… Συνεχίζουμε!

Θρίλερ με τραυματισμένο άνδρα στις όχθες του Αχελώου: Δίπλα του κείτονταν νεκρό το άλογό του

0


Στο νοσοκομείο Άρτας νοσηλεύεται με βαριά τραύματα 69χρονος άνδρας που χθες το απόγευμα βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του – δίπλα στο νεκρό αλογό του – στις όχθες του Αχελώου στο Μεσόπυργο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας φέρει τραύματα από κυνηγετικό όπλο, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας – χωρίς να αποκλείουν την εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας – εστιάζουν σε κυνηγετικό ατύχημα, καθώς νωρίτερα στην περιοχή θεάθηκε ομάδα κυνηγών.

Ο τραυματισθείς – αλβανικής καταγωγής – που περιγράφεται ως φιλήσυχος άνθρωπος, είναι εγκατεστημένος από χρόνια στην περιοχή του Μεσόπυργου Άρτας και δουλεύει ως εργάτης γης.

Πηγή: ΕΡΤdnews.gr/

Αιτωλοακαρνανία: Λύκος κατασπάραξε κατσίκες – σε κίνδυνο και οι κτηνοτρόφοι (φωτό)

0

Μία ακόμα επίθεση λύκου καταγράφηκε την περασμένη Τρίτη, αργά το βράδυ, στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, αναστατώνοντας την τοπική κτηνοτροφική κοινότητα. Σύμφωνα με την καταγγελία του κτηνοτρόφου που έπεσε θύμα της επίθεσης, ο λύκος κατασπάραξε τρεις κατσίκες από το κοπάδι του, προκαλώντας σημαντικές ζημιές.

Οι εικόνες που κατέγραψαν την τραγωδία είναι ανατριχιαστικές, αφήνοντας τους κτηνοτρόφους με αίσθημα ανασφάλειας και ανησυχία για το μέλλον των κοπαδιών τους. Πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση επίθεσης λύκου στη συγκεκριμένη περιοχή, αφού και πριν από λίγους μήνες καταγράφηκε παρόμοιο περιστατικό.

Η επαναλαμβανόμενη παρουσία λύκων σε γεωργικές περιοχές προξενεί ανησυχία στους κτηνοτρόφους και έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στην πολιτεία. Η κτηνοτροφία αποτελεί σημαντικό μέρος της τοπικής οικονομίας, και η συχνή εμφάνιση λύκων μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την επιβίωση των κτηνοτρόφων και την ευημερία των κοπαδιών τους.

Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά για την προστασία των κτηνοτρόφων και των ζώων τους από τις επιθέσεις των λύκων. Είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα που θα περιορίσουν την επίδραση των λύκων..aftodioikisi24.gr/

Σε πρωινή εκπομπή του MEGA μίλησε ο Γιώργος Αποστολάκης

0

Ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας μίλησε στο MEGA και ανέφερε πως το μεγαλύτερο έργο υποδομής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι το παραλιακό μέτωπο Αμβρακικού – Ιονίου.

📺 Σήμερα το πρωί, είχα τη χαρά να φιλοξενηθώ στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega με τους κκ Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Anthi Voulgari, όπου είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε κάποια πολύ ενδιαφέροντα θέματα που μας αφορούν όλους!
➡️ Συγκεκριμένα, αναδείχθηκαν μέσα από την κουβέντα μας ορισμένες από τις σημαντικές κατακτήσεις μας ως Δημοτική Αρχή, ενώ παράλληλα αναφερθήκαμε και σε #έργα και παρεμβάσεις που έχουν ωριμάσει σε μεγάλο βαθμό και έχουν δρομολογηθεί προς υλοποίηση, εφόσον οι δημότες μας εμπιστευτούν την τύχη του #Δήμου και μας δώσουν την εντολή στις 8 Οκτωβρίου!
📌 Όσα αναφέρθηκαν, σε σημεία!
✅Διαθέτουμε το μεγαλύτερο παραλιακό μέτωπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος
✅Το τουριστικό αγκυροβόλιο #Βόνιτσας, ήδη ξεκίνησε να υλοποιείται και έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό
✅Έχει ήδη δρομολογηθεί η δημοπράτηση της μαρίνας Παλαίρου – σημειωτέον ότι είναι η πρώτη μαρίνα που κατασκευάζεται στη χώρα μετά από 20 ολόκληρα χρόνια!
✅Αυτή τη στιγμή εκτελούνται στην περιοχή μας – Δήμο, έργα προϋπολογισμού άνω των 40.000.000€
✅Έχουμε ολοκληρωμένο επιχειρησιακό #πρόγραμμα με έργα και παρεμβάσεις άνω των 140.000.000€ έως το 2030
✅Στην #Πογωνιά Παλαίρου, είναι σε εξέλιξη η δημιουργία του “Varko Bay”, ενός υπερπολυτελούς τουριστικού θερέτρου – οι επιχειρηματίες έχουν κάνει μια τεράστια επένδυση στον τόπο μας καθώς και οι ίδιοι πιστεύουν στη δυναμική του που την αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο!
✔️ Με όλα τα παραπάνω, δημιουργούμε νέες και καλές θέσεις εργασίας και κάνουμε πράξη το όραμά μας!
🎯Να δώσουμε κίνητρα στη νέα γενιά, να κρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας, στην πόλη και στα χωριά μας.
✔️ Να έχουν μια αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής, με ευημερία και ανάπτυξη!
👉🏻 Τα δικά τους όνειρα είναι η κινητήριος δύναμή μας!
Υ: Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον σταθμό και τους συντελεστές της εκπομπής για τη θερμή φιλοξενία και την ενδιαφέρουσα συζήτησή μας!