Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
Αρχική ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ-ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Tα εντυπωσιακά Ιγκλού στα Τζουμέρκα σε υψόμετρο 730 μέτρων!

Tα εντυπωσιακά Ιγκλού στα Τζουμέρκα σε υψόμετρο 730 μέτρων!


Ιγκλού στα Τζουμέρκα; Ακριβώς, αφού το υψόμετρο στην πλατεία του χωριού Κιστάδες στην Άρτα, φτάνει τα 730 μέτρα και οι ιδιοκτήτες του «Θέασις» αποφάσισαν να φτιάξουν αυτές τις ιδιαίτερες κατοικίες.
Εμπειρία από μόνη της είναι η διαμονή στις περίεργες κατοικίες του Θέασις. Έχουν σχεδιαστεί με βάση τις αρχές της οικοδυναμικής, με κύρια υλικά το ξύλο και την πέτρα που βρίσκονται σε αφθονία στη γύρω περιοχή. Οι οροφές τους είναι γυάλινες και η εικόνα με τον γεμάτο άστρα ουρανό τα βράδια, μοναδική.

Για την ημέρα οι κήποι με την απεριόριστη θέα στα γύρω βουνά είναι ότι πρέπει για χαλάρωση. Ο εσωτερικός χώρος των κατοικιών είναι κυκλικός και αυτόνομος και αποτελείται από το δωμάτιο, στη μέση του οποίου υπάρχει μια σόμπα ξύλου. Το μπάνιο βρίσκεται σε ξεχωριστό χώρο. Μπορούν να φιλοξενήσουν από δυο έως πέντε άτομα.

Οι οικοδεσπότες φροντίζουν ώστε πάντα να υπάρχουν παραδοσιακά προϊόντα, τα περισσότερα δικής τους παραγωγής. Το μέλι είναι άφθονο, καθώς οι ίδιοι είναι μελισσοκόμοι και μάλιστα την Άνοιξη και το καλοκαίρι οι καλεσμένοι τους μπορούν να μυηθούν στην τέχνη της μελισσοκομίας. Μαρμελάδα από κράνα, ζυμωτό ψωμί και χίλια δυο καλούδια βρίσκονται στη διάθεση των ενοίκων.
Ο Νίκος, ο ιδιοκτήτης είναι μάλιστα λάτρης της αστρονομίας και πολλές φορές ξενυχτά μαζί με τους καλεσμένους του, παρατηρώντας τα άστρα με τηλεσκόπιο.
travelstyle.gr

0Shares