Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ TΕΜΠΗ: ΛΕΥΚΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΣΕ 57 ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ “ΣΙΩΠΗ” ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...

TΕΜΠΗ: ΛΕΥΚΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΣΕ 57 ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ “ΣΙΩΠΗ” ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – BINTEO – ΦΩΤΟ

grtimes.gr

Τη μνήμη των 57 νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη τίμησαν την Πέμπτη οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, με μία συμβολική όσο και συγκινητική διαμαρτυρία, που πραγματοποίησαν το πρωί στον αίθριο χώρο του ισογείου του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης

Τέμπη

grtimes.gr

Τέμπη

grtimes.gr

Συγκεκριμένα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πρόσφατου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Όπως κατέγραψε το grtimes.gr, αρχικά ένα – ένα τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου, άφησαν στις 57+1 καρέκλες λευκά τριαντάφυλλα, οι οποίες είχαν τοποθετηθεί στο εσωτερικό του Μεγάρου.

Σε κάθε μία είχε γραφτεί το όνομα και η ηλικία των αδικοχαμένων συμπολιτών μας, ενώ μία καρτέλα δεν είχε όνομα καθώς ακόμη υπάρχει ένας νεκρός του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Τέμπη

grtimes.gr

Η σιωπηρή διαμαρτυρία και η τήρηση ενός λεπτού σιγής πραγματοποιήθηκαν με απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγόρων Συλλόγων Ελλάδος και με αφορμή τη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, στην οποία συμμετέχουν οι δικηγόροι όλης της χώρας με αποχή από τα καθήκοντά τους.

Στο μεταξύ αύριο Παρασκευή θα οδηγηθούν για να απολογηθούν ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή τρία άτομα, οι δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής κυκλοφορίας για την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Στο επίκεντρο το κουβάρι της αλληλουχίας λαθών και παραλείψεων, με τις μονοδρομήσεις και τις καθυστερήσεις δρομολογίων, λίγες ώρες πριν το δυστύχημα στα Τέμπη, οι τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων, κρίσιμα έγγραφα, ενώ το βαρδιόχαρτο στο οποίο υπάρχει παρέμβαση με διορθωτικό υγρό, βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

0Shares