Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023
Αρχική ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Tην απομάκρυνση του διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου ζητά και ο Κ.Καραγκούνης

Tην απομάκρυνση του διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου ζητά και ο Κ.Καραγκούνης

Tην απομάκρυνση του διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου ζητά και ο Κ.Καραγκούνης
Συνάντηση πραγματοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη.
Κεντρικό θέμα αυτής αποτέλεσε η « δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Αγρινίου».

Πιο αναλυτικά, ο βουλευτής, σύμφωνα με ενημέρωση που προέρχεται από το γραφείο του, ενημέρωσε ενδελεχώς τους Υπουργούς για τις συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου Αγρινίου, ενώ τόνισε ότι είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο, το ποσοστό θνητότητας στη ΜΕΘ-covid του εν λόγω νοσοκομείου να είναι στο 100%. «Όσοι ασθενείς μπήκαν το τελευταίο πεντάμηνο στην ΜΕΘ-covid, δυστυχώς απεβίωσαν όλοι και γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες», σημείωσε.

Ο κ. Καραγκούνης ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του διοικητή του νοσοκομείου και να πραγματοποιηθεί έκτακτη εις βάθος έρευνα, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαιτίους όποιες και αν είναι αυτές , όποιους και να αφορούν.

Κατά τον κ. Καραγκούνη «είναι επιτακτική η απόδοση ευθυνών διότι όπως ανέφερε και στους Υπουργούς, το χρωστάμε τόσο στους ανθρώπους που χάθηκαν όσο και στους συγγενείς και φίλους που τους θρηνούν».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Καραγκούνης, τόσο ο κ. Κικίλιας όσο και ο κ. Κοντοζαμάνης έχουν λάβει πλήρη γνώση της κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο Αγρινίου, ενώ ήδη έχουν ζητήσει να ενημερωθούν λεπτομερώς τόσο από τον διοικητή του νοσοκομείου όσο και από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Ιωάννη Καρβέλη. Περαιτέρω αναμένεται να υπάρξει ειδικότερη συνεργασία με τον κ.Καρβέλη για να εξετασθούν οι επόμενες κινήσεις.

Ο κ. Καραγκούνης ευχαρίστησε τους Υπουργούς «για αυτή τους τη στάση και ζήτησε να γίνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να υπάρξει άμεση βελτίωση των συνθηκών στο νοσοκομείο Αγρινίου και αποτελεσματική μείωση του ποσοστού θνητότητας στη ΜΕΘ-covid» σημειώνοντας πως «η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο».

0Shares