Τρίτη γενιά κτηνοτρόφοι, ο Στέργιος και ο Δημήτρης Κουτσιώφτης δεν τετραπλασίασαν απλώς τα ζώα της αρχικής φάρμας που κληρονόμησαν από τον πατέρα τους Γιώργο και από 250 τα έκαναν 960 σήμερα, αλλά μας έδωσαν και μια ευρωπαϊκή πρωτιά: τα πρώτα μοσχαράκια που έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα με ειδική τροφή, πατενταρισμένη και αναγνωρισμένη πανευρωπαϊκά, εμπλουτισμένη με ω3 λιπαρά.
Αποτελείται κυρίως από αρωματικά ελληνικά βότανα: δυόσμο, βασιλικό, ρίγανη, κόλιανδρο και άλλα που παραμένουν… μυστικά, εξ ου και η ονομασία «Αρωμα» για το συγκεκριμένο κρέας. Το ζώο λαμβάνει τα ω3 από το λιναρόσπορο, που είναι ένα από τα συστατικά της συγκεκριμένης τροφής. Η «πατέντα» αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που έκανε τη σχετική έρευνα. Την αποκλειστική χρήση της έχουν για τα επόμενα 20 χρόνια οι φάρμες Ωμέγα, που χρηματοδότησαν την έρευνα και ήδη δέχονται προτάσεις για εξαγωγές. Οι δικοί μας «ειδικοί», ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Ελευθέριος Δροσινός, ο σεφ Νίκος Καραθάνος, ο παραγωγός βιολογικού κρέατος Γιάννης Κάτρης και ο κρεοπώλης Λευτέρης Γεωργιάδης, θεώρησαν ότι ήταν το νοστιμότερο κρέας από τα 4 που δοκίμασαν.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *