Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑΝέος ΟΓΑ ιδρύεται τον Δεκέμβριο ,δειτε τι αλλάζει στα επιδόματα

Νέος ΟΓΑ ιδρύεται τον Δεκέμβριο ,δειτε τι αλλάζει στα επιδόματα

Την ίδρυση ενός νέου φορέα για τη χορήγηση επιδομάτων χωρίς ταλαιπωρία προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου από τη Βουλή.

Στόχος της κυβέρνησης είναι ο νέος φορέας να οργανωθεί στο πρότυπο του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και να διασυνδέει on line όλες τις βάσεις δεδομένων του κράτους.
Όπως ανέφερε η κ. Φωτίου, «χωρίς να κόβουμε ούτε ένα επίδομα, ιδρύουμε το νέο ΟΓΑ που θα μπορεί να απονέμει τα επιδόματα στους δικαιούχους χωρίς καμία ταλαιπωρία».
Παράλληλα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το προνοιακό κράτος της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, η κ. Φωτίου δεσμεύτηκε για την ανασυγκρότηση του κράτους Πρόνοιας και σημείωσε ότι μέχρι το 2019 θα αυξηθεί το ποσό για την κρατική πρόνοια στα 2,75 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο των αντιμέτρων που ψηφίστηκαν προσφάτως στη Βουλή.
Ειδικότερα, είπε ότι με 600 εκατ. ευρώ θα ενισχυθούν 600.000 νοικοκυριά ως επιδότηση ενοικίου και 300 εκατ. ευρώ θα είναι στη διάθεση του Ταμείου Απόρων για τροφή, μέχρι το 2020.
Από την πλευρά της, η έτερη αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου, ανακοίνωσε πως μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχει συσταθεί και θα λειτουργεί το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας.
«Θα είμαστε έτοιμοι τον Σεπτέμβριο να εντάξουμε εκείνους τους φορείς της κοινωνικής οικονομίας που είναι έτοιμοι και μπορούν να λειτουργήσουν ως κέντρα στήριξης για άλλες επιχειρήσεις της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑλΟ).
Τέλη Σεπτεμβρίου θα βγουν οι πρώτες χρηματοδοτήσεις-επιχορηγήσεις για φορείς ΚΑλΟ, ενώ μέχρι τον επόμενο Οκτώβριο θα έχουν λειτουργήσει τα πρώτα χρηματοδοτικά εργαλεία» δήλωσε η κ. Αντωνοπούλου.
Εξάλλου, ενημέρωσε ότι από την εφαρμογή του νόμου και μέχρι σήμερα έχουν γίνει 300 καινούργιες αιτήσεις, η πλειονότητα των οποίων είναι σε παραγωγικές δραστηριότητες, που έχουν αντικείμενα την αγροτοδιατροφή, την μεταποίηση και τις τεχνολογίες.
«Αυτό είναι κάτι θετικό για εμάς, αφού η κοινωνική οικονομία λειτουργεί ως ένα ανάχωμα να ιδρύσουν τις δικές τους επιχειρήσεις άνθρωποι που διαφορετικά θα έφευγαν έξω» είπε.
Τέλος, αφού ανέφερε ότι ο χώρος της κοινωνικής οικονομίας δεν υπήρξε προτεραιότητα καμίας κυβέρνησης μέχρι τώρα, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες που διασφαλίζουν τις δράσεις να είναι υποστελεχωμένες, ανακοίνωσε την στελέχωσή τους με νέες προσλήψεις.
«Για να μπορέσει να προχωρήσει ο τομέας της κοινωνικής οικονομίας υποστηρίξαμε ότι πρέπει να υπάρχει ειδική γραμματεία, η οποία έχει συσταθεί και έχουμε δεσμευθεί ότι τα κενά που υπάρχουν εκεί θα στελεχωθούν με νέες προσλήψεις, με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Δίνουμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι τον Σεπτέμβριο για να δούμε τι είδους στελέχωση θα έχουμε στην ειδική γραμματεία», είπε.
.agrocapital.gr