Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Άδειες σε παλιούς και νέους καναλάρχες – Στα 3 εκατομμύρια το κόστος...

Άδειες σε παλιούς και νέους καναλάρχες – Στα 3 εκατομμύρια το κόστος της προσωρινής άδειας – Οριστικές άδειες από το ΕΣΡ

%ce%b1%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%b5%cf%82
Πληροφορίες για άδειες σε όλα τα κανάλια που ήδη εκπέμπουν με πανελλαδική ή περιφερειακή άδεια
– Θα πάρουν, πάντα σύμφωνα με τα σενάρια, άδεια και οι Μαρινάκης – Σαββίδης που μετείχαν στον διαγωνισμό
– Μέσω του διαγωνισμού έγινε μια αποτίμηση που θα ληφθεί υπόψη είπε ο Ν. Παππάς
– Τεράστιο νομικό κενό μετά την απόφαση του ΕΣΡ
– Προσωρινή λύση με άδειες σε όλους προσπαθεί να δώσει η Κυβέρνηση
Η απόφαση του ΣτΕ με την οποία κατεδαφίστηκε το νομικό πλαίσιο του νόμου Παππά δημιούργησε ένα τεράστιο νομικό κενό στην λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καλυφθεί το κενό αυτό έστω και προσωρινά, μέχρι να σχηματιστεί το ΕΣΡ και να προχωρήσει στην οριστική αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.
Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς είπε χαρακτηριστικά:
Τη Δευτέρα θα φέρουμε τη νέα ρύθμιση στη Βουλή. Η διεξαγωγή ενός διαγωνισμού από την αρχή παίρνει πάρα πολύ χρόνο. Εμείς δεν θα καθυστερήσουμε ούτε θα νομιμοποιήσουμε την υπάρχουσα κατάσταση έστω για ένα 24ωρο. Υπάρχει ένα νομικό κενό το οποίο θα καλύψουμε έστω προσωρινά μέχρι την απόφαση του ΣτΕ.
Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι στις προθέσεις τις κυβέρνησης είναι να προχωρήσει με νομοθετική ρύθμιση σε προσωρινή αδειοδότηση όλων των καναλιών που αυτή τη στιγμή εκπέμπουν με άδεια πανελλαδικής ή περιφερειακής εμβέλειας.
Μάλιστα θα μπει τίμημα το οποίο όπως είπε ο κ. Παππάς στην ΕΡΤ θα υπολογιστεί με βάση τον διαγωνισμό.
“Μέσω του διαγωνισμού έχει γίνει μια αποτίμηση της αξίας την οποία, όπως τόνισε θα λάβει υπόψη η κυβέρνηση”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βάση του ποσού που θέλει να εξασφαλίσει η κυβέρνηση κατ’ έτος είναι το 1/10 του ποσού που προέκυψε από τον διαγωνισμό που ακυρώθηκε από το ΣτΕ. Δηλαδή τα 25 εκατομμύρια ευρώ.
Η αξία της άδειας θα καθοριστεί κατά πάσα πιθανότητα στα 3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Παράλληλα όμως στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι εκτός από τους σταθμούς που ήδη εκπέμπουν να λάβουν ανάλογη άδεια και τα σχήματα που πλειοδότησαν στον διαγωνισμό, δηλαδή οι κύριοι Μαρινάκης και Σαββίδης, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν ως τώρα κανάλι ή έστω προσωρινή (παλαιού τύπου άδεια) και παρά το γεγονός ότι η διαδικασία στην οποία μετείχαν έχει κριθεί ως μη γενόμενη από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Σε ό,τι αφορά στον αριθμό των καναλιών είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να υπάρξει ο περιορισμός των 4 αδειών που επέβαλε ο νόμος που κατέπεσε ως αντισυνταγματικός, γεγονός που παραδέχθηκε και ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στην κρατική τηλεόραση: Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε όμως να μιλήσουμε για τον αριθμό των καναλιών μέχρι να δούμε το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ..newsit.gr

0Shares