Την επόμενη φορά που θα περιπλανηθείτε κατά μήκος μιας παραλίας, προσέξτε για τυχόν ασυνήθιστους βράχους. Αυτό έκανε ο Gary και η Angela Williams – και βρήκαν έναν που αξίζει 60.000 ευρώ.
Ωστόσο, δεν είναι μια συνηθισμένη πέτρα – για την ακρίβεια δεν είναι καν πέτρα αλλά ένα μεγάλο κομμάτι ambergris, γνωστή στα ελληνικά ως αμπέρι, η οποία χρησιμοποιείται στη βιομηχανία αρωμάτων. Το αμπέρι είναι ουσιαστικά ή σκόνη από… αποξηραμένα γαστρεντερικά απόβλητα φάλαινας και θεωρείται ότι προσθέτει κάτι μαγνητικό και αισθησιακό στο ανθρώπινο δέρμα για αυτό και είναι ένα πανάκριβο αρωματικό υλικό.
Το ζευγάρι, από το Overton στο Lancashire, περπατούσε κατά μήκος της παραλίας του Middleton Sands με ανιχνευτές μετάλλων κοντά στον κόλπο όταν είδαν ένα περίεργο κοίλο κομμάτι στα πόδια που μύριζε αρκετά άσχημα.
“Μυρίζει όμως πάρα πολύ άσχημα. Κάτι ανάμεσα σε καλαμάρια και κοπριά αγροκτήματος. Έμοιαζε με βράχος από σκληρό καουτσούκ και η υφή του ήταν σαν κερί.”
Ο Gary και η Angela μιλάνε τώρα με δυνητικούς αγοραστές στη Νέα Ζηλανδία και τη Γαλλία και ελπίζουν να πάρουν μια καλή τιμή για το εύρημα τους. Ένα άλλο κομμάτι Ambergis που βρέθηκε στο Morecambe το 2013 πουλήθηκε για 138.000 ευρώ.
ΠΗΓΗ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *