ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ.
«Τρέχει» από την Πέμπτη 31/3/2022 η διακήρυξη του έργου «Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών Βόνιτσας» με προϋπολογισμό 3,5 εκατομμύρια € με το ΦΠΑ ,με φορέα κατασκευής τον δήμο Ακτίου – Βόνιτσας. Από την Πέμπτη έως την Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου οι ενδιαφερόμενες εργολαβικές εταιρείες θα μπορούν να υποβάλλουν προσφορά για ένα έργο που χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ του υπουργείου Ανάπτυξης μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες της δημοτικής αρχής Ακτίου Βόνιτσας.
Η υπογραφή της απόφασης έγινε στις 28/12/2020 από τον τότε υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το έργο περιλαμβάνει 106 θέσεις ελλιμενισμού μήκους μέχρι 25 μέτρων.
Το τουριστικό καταφύγιο έχει εμβαδό χερσαίας ζώνης 3.905 m2 και θαλάσσιας 62.018 m2. Θα γίνουν τα παρακάτω: – ενίσχυση θωράκισης του υφιστάμενου κυματοθραύστη μήκους περίπου 300 m – επέκταση παραλιακού κρηπιδώματος σε μήκος 16,70 m.
✅ράμπα ανέλκυσης/ καθέλκυσης σκαφών.
✅πόντιση 3 πλωτών προβλητών πρόσδεσης σκαφών και μόνιμα αγκυροβόλια (ρεμέντζα).
✅κτιριακές υποδομές 300m2 (κτίριο γραφείων διοίκησης/ αναψυκτηρίου/ χώρων υγιεινής με υπαίθριο χώρο).
✅Η/Μ εγκαταστάσεις (υποσταθμός, αντλιοστάσιο κλπ).
✅σταθμός καυσίμων και παραλαβής αποβλήτων.
✅πλήρως διαμορφωμένη χερσαία ζώνη (οδικό δίκτυο, θέσεις στάθμευσης, χώροι πρασίνου, ζώνη περιπάτου κ.α.) καθώς και υποστηρικτικά υποέργα.
Πρόκειται για ένα διαχρονικό αίτημα της Βονιτσάνικης κοινωνίας με σκοπό την ενδυνάμωση του προφίλ της σε μια ευρύτερη περιοχή που καλπάζει στον τουριστικό τομέα. Προβλέπεται να την καταστήσει πιο ελκυστική και να δημιουργηθούν αρκετές θέσεις εργασίας. Θα προσφέρονται αναβαθμισμένες υπηρεσίες ελλιμενισμού και θα αναδιαμορφωθεί και η χερσαία ζώνη ώστε και αυτή να αναβαθμιστεί ενταγμένη σε ένα όμορφο περιβάλλον που αποτελείται από το μοναδικό κάστρο, τον Αμβρακικό, την παλιά πόλη της Βόνιτσας κ.λπ. Όπως είχε αναφέρει ο δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης παλιότερα, πρόκειται για ένα έργο με ιστορία 35 ετών. Η ιδέα και οι πρώτες ενέργειες ξεκίνησαν το έτος 1987 επί δημαρχίας του αείμνηστου Δημάρχου Σπύρου Ασημάκη και συνεχίστηκαν στις θητείες των Δημάρχων, αείμνηστου Άγγελου Αποστολάκη και Νίκου Αρνή. «Όλα αυτά τα χρόνια παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα και εμπόδια, τα οποία με επιμονή, με εντατική προσπάθεια και με την συμβολή των υπηρεσιών του Δήμου μας καταφέραμε να τα ξεπεράσουμε», τονίζει ο κ. Αποστολάκης που ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τους συνεργάτες τους, αλλά και τον Βονιτσάνο βουλευτή Κώστα Καραγκούνη.
«Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία (μνημόνια – κορωνοϊός), θεωρούμε ότι τα μεγάλα έργα υποδομής μπορούν να δώσουν ελπίδα και ζωή στον τόπο μας και στην νέα γενιά. Το Τουριστικό καταφύγιο Βόνιτσας θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη όχι μόνο της περιοχής της Βόνιτσας αλλά συνολικά του Αμβρακικού κόλπου. Με την Δύναμη των πολιτών – συνεχίζουμε» κλείνει ο Γιώργος Αποστολάκης.
Από την εφημερίδα ΑΙΧΜΗ.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Θωμάς Καραμπούλης, Takis Stachtiaris και 18 ακόμη
2 κοινοποιήσεις
Μου αρέσει!

Σχόλιο
Κοινοποίηση

Από xiromeropress