ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ-ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ

Δ,ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 40 ,ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΌ ΛΌΓΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ “ΑΓΕΛΑΔΑΡΗ”,ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΗΘΟΠΟΙΟ


Φωτογραφία η οποία εμφανίζει τον γνωστό και αγαπητό ηθοποιό Διονύσιο Παπαγιαννόπουλο (1912-1984) ως έφεδρο Υπολοχαγό (ΠΖ), κατά την περίοδο 1947-1949. Ο ίδιος υπηρέτησε αρχικά ως έφεδρος Ανθλγος το 1940-1941, και κατόπιν όπως προαναφέρθηκε, ως έφεδρος Υπλγος κατά την περίοδο του συμμοριτοπολέμου 1947-1949. Ήταν ικανότατος αξκος και ιδιαίτερα αγαπητός στους υφισταμένους του, οι οποίοι του είχαν προσάψει το παρατσούκλι ΄΄αγελαδάρης΄΄, καθώς στα ύποπτα δρομολόγια κατά την περίοδο 1947-1949, άφηνε να προπορεύεται πάντα μπροστά από την υπομονάδα που διοικούσε μία αγελάδα, προκειμένου εάν υπήρχε ναρκοπέδιο στο δρομολόγιο του, αφενός να μην υπάρχουν θύματα από τους οπλίτες που διοικούσε, και αφετέρου άνεφ απωλειών να μπορεί να εντοπίζει τα ναρκοπέδια. Επίσης στην φωτογραφία αυτή άξιον παρατηρήσεως είναι ο τρόπος που φέρει το περίστροφο μετά της θήκης του στη μέση του, καθώς η τοποθέτησης του περιστρόφου με αυτόν τον τρόπο επί της χλαίνης ήταν για την ταχύτατη και άμεση χρήση του περιστρόφου.
”Ιστορικός Συλλέκτης Βέροιας”

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.