ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Εκτεταμένες καταστροφές στην περιοχή Αιτωλικού και Χρυσοβεργίου από την χαλαζόπτωση.


Συνοδευόμενο από τον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Κότσαλο, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής την Επόπτρια κυρία Ελένη Νικάκη, πραγματοποιεί από νωρίς σήμερα αυτοψίες στις πληγείσες καλλιέργειες του δημοτικού διαμερίσματος Αιτωλικού, μετά την χθεσινή έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή τις απογευματινές ώρες για περισσότερο από 20 λεπτά.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η ζημιά που προκλήθηκε ειδικά στην ελαιοκαλλιέργεια είναι εκτεταμένη, καθώς σε καλλιεργήσιμα τμήματα οτ μεγαλύτερο ποσοστό της παραγωγής έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά.
Όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, οι εκτάσεις που επλήγησαν ιδιαίτερα ανήκουν στην ευρύτερη περιοχή από την θέση «Αστροβίτσα» Αιτωλικού έως και την κοινότητα Χρυσοβεργίου. Ειδικά δε στο τμήμα που οριοθετείται μεταξύ παραλίας Σταμνάς – Χρυσοβεργίου – Κεφαλοβρύσου και Αρακύνθου έως λιμνοθάλασσα Αιτωλικού, η ζημιά που έχει προκληθεί είναι καθολική.

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.