ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ

Θέμα ημερών είναι η εξόφληση του υπολοίπου των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για το 2018

Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και εν συνεχεία από το υπουργείο Οικονομικών θα “περάσει” τις επόμενες μέρες το αίτημα του ΕΛΓΑ για αναθεώρηση του προϋπολογισμού του, έτους 2018, που απαιτείται ώστε να προχωρήσει η εκκαθάριση για τις ζημιές της περυσινής χρονιάς και αντιστοιχεί στο 10% των αποζημιώσεων.

Για να πληρωθεί στους παραγωγούς το υπολειπόμενο ποσό για ζημιές που συνέβησαν το 2018, το οποίο και ανέρχεται σε 14 εκατ. ευρώ περίπου απαιτείται να βγει μια ΚΥΑ, των συναρμόδιων υπουργείων (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Υπουργείο Οικονομικών).

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Φάνης Κουρεμπές, στο Agro24, το ΥπΑΑΤ έχει ολοκληρώσει την σχετική διαδικασία, ενώ αφού δοθεί το πράσινο φως και από το Οικονομικών, θα μπορέσει να γίνει και η πληρωμή του υπολοίπου των αποζημιώσεων, με χρονικό ορίζοντα το αργότερο, στο τέλος του Οκτωβρίου.
agro24.gr/

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.