Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
Αρχική ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Κανόνες και στα «τυχερά» των παπάδων βάζει ο Δαμασκηνός Οι ιερείς θα...

Κανόνες και στα «τυχερά» των παπάδων βάζει ο Δαμασκηνός Οι ιερείς θα καλούνται πλέον να κόβουν αποδείξεις στους πιστούς.

Κανόνες και στα «τυχερά» των παπάδων βάζει ο Δαμασκηνός Οι ιερείς θα καλούνται πλέον να κόβουν αποδείξεις στους πιστούς.Τα αλλάζει όλα στην τοπική εκκλησία ο Δαμασκηνός. Αυτό βέβαια έγινε αντιληπτό από τις πρώτες κιόλας μέρες που ανέλαβε το πηδάλιο της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Οι εξελίξεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και κοσμογονικές για τα τοπικά δεδομένα και πολλές αποφάσεις του ρηξικέλευθες σε όλους τους τομείς. Μεγάλο βάρος δίνει όμως ο Μητροπολίτης στον οικονομικό τομέα. Το διαμηνύει με κάθε ευκαιρία, σε κάθε ιερατική σύναξη.
Θέλει αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, θέλει κανόνες και διαφάνεια στα οικονομικά των ενοριών (κάποιες σε κάποια χωριά είχαν να καταθέσουν προϋπολογισμούς-απολογισμούς για πολλά χρόνια).
Μάλιστα δεν διστάζει να επιχειρηματολογεί και με συγκεκριμένα παραδείγματα όπως σε πρόσφατη σύναξη που συνέκρινε τα ποσά που απέδωσαν στη Μητρόπολη δυο ενορίες του Αγρινίου (καθώς η μεγαλύτερη απέδωσε λιγότερα από την μικρότερη και προφανώς αυτό κάποια ιδιαίτερη σημασία είχε).
Όμως εκεί που τάραξε τα (εκκλησιαστικά) ύδατα ήταν στους κανόνες που επέβαλλε για τα «τυχερά» (από γάμους, βαπτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα κ.λπ) των παπάδων.
Οι ιερείς θα καλούνται πλέον να κόβουν αποδείξεις στους πιστούς. Και να προβαίνουν σε αναλογική κατανομή σε όσους συμμετείχαν στο μυστήριο. Και να αποδίδουν και κάποιο ποσοστό στον Ναό…
0Shares