Στο Google Play Store βρίσκεται διαθέσιμη η εφαρμογή “Λεξικό Λευκάδας“. Οι χρήστες της εφαρμογής, μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ολόκληρο το υλικό της διαδικτυακής πλατφόρμας lexikolefkadas.gr η οποία είναι αφιερωμένη στο Λευκαδίτικο Γλωσσικό Ιδίωμα.

Όπως σημειώνει ο Νίκος Καββαδάς, εμπνευστής και δημιουργός τόσο του lexikolefkadas.gr όσο και της εφαρμογής “Λεξικό Λευκάδας“, σκοπός της εθελοντικής αυτής προσπάθειας που ξεκίνησε και συνεχίζει μαζί με την Χρυσούλα Σκλαβενίτη, είναι η διάδοση της ντοπιολαλιάς του νησιού μας μέσω, των νέων τεχνολογιών.

Το lexikolefkadas.gr αφορά στην ψηφιοποίηση των έντυπων λεξικών και γλωσσάριων της λευκαδίτικης ντοπιολαλιάς. Μέχρι αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει όλο το υλικό από 7 έντυπα λεξικά και γλωσσάρια και λήμματα από τα γλωσσικά ένθετα πολλών λογοτεχνικών, ιστορικών, λαογραφικών και άλλων βιβλίων, καθώς και υλικό από άρθρα εφημερίδων και προφορικές πηγές.
Συνολικά στην πλατφόρμα βρίσκονται 8811 λήμματα, ενώ συνεχίζεται η καταγραφή από νέες πηγές, έντυπες και προφορικές. Το υλικό συμπληρώνεται από ηχογραφήσεις φράσεων και μικρών διαλόγων από αυθεντικές λευκαδίτικες φωνές. Για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στο κινητό σας, κάντε κλικ εδώ: https://bit.ly/2lZ0xqQ

lefkadapress.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *