Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής της τοπικής γαστρονομίας είναι τα γαλακτοκομικά. H μακρά παράδοση της τυροκομίας, το κλίμα και η ορεινή, κυρίως, μορφολογία του Βάλτου με την...
Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους...η νοσταλγία για τα όμορφα χωριά μας όσοι ζούμε μακριά από το τόπο που γεννηθηκαμε είναι συνεχής,..νοσταλγούμε το...
Ο τραχανάς ή τραχανός και μανέστρα ή χυλοπίτα ή τουτουμάκια είναι τα περισσότερο γνωστά και αγαπημένα μας σπιτικά ζυμαρικά, που μεγάλωσαν γενιές και...
ΚΟΣ' ΜΑΡ ή ΚΟΣΙΜΑΡΙ
Γινόταν πάντα της Αναλήψεως , σαράντα ημέρες μετά το Πάσχα , πάντοτε Πέμπτη.
Μαζεύονταν οι τσοπάνηδες που είχαν στρούγγες κι από 10...
Συνήθως
ο σουφλιμάς,γινεται με κρέας ντόπιο,χοιρινό ή πρόβειο(προτιμώ το χοιρινό).
Παλιά,το έφτιαχναν την ημέρα των Χριστουγέννων,ενώ σήμερα φτιάχνουμε ,όποτε μας κάνει κέφι,ειδικά οι καλοφαγάδες.
Μια καλή...
Είναι από τα πιο νόστιμα παραδοσιακά εδέσματα του Ξηρομέτου το Παραδοσιακό Σπληνάντερο! Χρειαζόμαστε : μία μπόλια, μία συκωταριά, εξι-επτά σκελίδες σκόρδα, αλατοπίπερο και ένα...
Ειχαμε μέρες να μαγειρέψουμε είπαμε λοιπόν σήμερα να φτιάξουμε κάτι πολύ εύκολο παραδοσιακό που πολύ νόστιμο που είναι από τις πιο αγαπημένες συνήθειες στα...
Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε εισηγήθηκε – μεταξύ άλλων – τον αριθμό των ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται στο πασχαλινό τραπέζι.
Σύμφωνα με...
Έγινε και αυτό .!!!
Οι σκύλοι και οι γάτες στην υπηρεσία φύλαξης των οικιακών Απορριμμάτων και ουχί των ογκωδών αντικειμένων του Δήμου Ξηρομέρου .!!!
Στην Νέα...
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «H νέα ενεργειακή εποχή και ο ρόλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», η οποία θα πραγματοποιηθεί...
Συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων από τον Σύλλογο Γυναικών Αστακού...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Αστακού, την δύσκολη αυτή εποχή που διανύουμε θεωρεί αναγκαία όσο ποτέ...