Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΜεγάλη Κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα ,Αιτωλοακαρνανία,Πάτρα,Πύργος!

Μεγάλη Κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα ,Αιτωλοακαρνανία,Πάτρα,Πύργος![βίντεο]

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b9%ce%b3%ce%af%ce%b4%ce%b1
Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr μεγάλη νεροποντή έπνιξε την περιοχή της Πάτρας νωρίς το απόγευμα!Η νεροποντή προκάλεσε μικρής διάρκειας προβλήματα όπως πτώσεις δέντρων!Δείτε το βίντεο!

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews, κεντρικοί δρόμοι στον Πύργο έχουν πλημμυρίσει ενώ υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις πτώσεων δέντρων.
Πλημμύρες και στην περιοχή της Βουπρασίας, πτώσεις δέντρων στον κάμπο της Ηλείας, ενώ υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ηλείας.
Δεκάδες είναι οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική, μέχρι αυτήν την ώρα.

ΑΓΡΙΝΙΟ-ΘΕΡΜΟ
%ce%b4%ce%b5%ce%b5%ce%b5%ce%b5%ce%b5
Μεταξύ 5.54 και 6.00 το απόγευμα της Παρασκευής το κέντρο του Θέρμου «χτυπήθηκε» από mini ανεμοστρόβιλο, με αποτέλεσμα η περιοχή να είναι χωρίς ρεύμα, ενώ από το πέρασμά του και την δυνατή βροχή που υπάρχει ακόμη στην περιοχή έσπασαν πλατάνια στην πλατεία του Θέρμου και καταστράφηκαν σκεπές από δύο ή τρία κατοικήσιμα σπίτια.
Στα χωρία πέριξ του Θέρμου υπάρχουν πολλά προβλήματα, κυρίως από πτώσεις δένδρων στους δρόμους.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Δημοτική Αρχή είναι επί ποδός, καθώς ο ανεμοστρόβιλος, η βροχή και οι καταστροφές ξεκίνησαν κατά την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο ακυρώθηκε λόγω των εξελίξεων.
Εκτός των προβλημάτων στον Δήμο Θέρμου και στον Δήμο Αγρινίου, αντίστοιχα προβλήματα σε περιοχές όπως η ορεινή Ναυπακτία και το Ξηρόμερο.
Πηγή: sinidisi.gr
Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα, με διάρκεια μισής περίπου ώρας, στην πόλη του Αγρινίου αλλά και γενικότερα σε όλη την Δυτική Ελλάδα.
Πολλές οι κλήσεις, σχεδόν 30 στον αριθμό, που δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου για απομάκρυνση πεσμένων δέντρων και απεκλωβισμούς από ανελκυστήρες μιας και υπήρχε και ολιγόωρη διακοπή ρεύματος.
Οι κάτοικοι της περιοχής του Πάρκου κάνουν έκκληση μέσα από τοagrinioreport.com για να γίνει σωστή αποψίλωση των δέντρων που βρίσκονται μέσα σε αυτό και σε ακραία κυρίως σημεία όπως το συγκεκριμένο.
«Θα πέσουν και άλλα» μας είπαν οι περίοικοι «με την επόμενη κακοκαιρία, οι αρμόδιοι πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους»!!!
%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf
Αξίζει να σημειώσουμε πως χωρίς τηλεφωνική επικοινωνία και πρόσβαση στο ίντερνετ για περισσότερο από μια ώρα παρέμεινε μεγάλο κομμάτι της πόλης ενώ και σε κάποια σημεία άργησε αρκετά η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης λόγω των δέντρων που έπεσαν πάνω σε κολώνες της ΔΕΗ .
Τα σημεία που αντιμετώπισαν τέτοια προβλήματα από την κακοκαιρία είναι Αγρίνιο, Αγγελόκαστρο, Βαρειά Θέρμου, Γουριώτισσα, Κεράσοβο, Πλάτανο και Σπολάιτα ενώ ακόμη και σκεπές ξηλώθηκαν σε σπίτια σε ορεινά χωριά του Θέρμου.
Πηγή: agrinioreport.gr
tempo24.gr