Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
Αρχική ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑ ΟΠΕΚΕΠΕ: Πιστώθηκε η συνδεδεμένη βόειου στους λογαριασμούς

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πιστώθηκε η συνδεδεμένη βόειου στους λογαριασμούς


Προχωρά η διαδικασία πίστωσης των ποσών της συνδεδεμένης ενίσχυσης βόειου κρέατος στους λογαριασμούς των δικαιούχων, με τα χρήματα να είναι διαθέσιμα προς ανάληψη σε αρκετές περιπτώσεις κτηνοτρόφων.
Στους λογαριασμούς 8.440 κτηνοτρόφων πιστώθηκαν συνδεδεμένες ενισχύσεις για το Βόειο 2022, συνολικού ύψους 28,9 εκατ. ευρώ, με την τιμή ενίσχυσης να ανέρχεται σε 114 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο. Όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ από αυτή την πληρωμή έχει εξαιρεθεί ένας αριθμός ζώων, για τον οποίο κατά την λήψη των στοιχείων τους από την Κτηνιατρική Βάση Δεδομένων (ΚΒΔ), υπήρξαν αναντιστοιχίες στις καταχωρίσεις των σε σχέση με την χρονική περίοδο παραμονής τους στην εκμετάλλευση.

Για αυτά τα ζώα σύμφωνα με τον Οργανισμό, ενώ αρχικά είχαν περιληφθεί στον υπολογισμό της τιμής ενίσχυσης, τελικώς δεν καταβλήθηκε η ενίσχυση.

Όπως σημείωσε θα συνεχίσει τους ελέγχους και για όσα ζώα προκύψουν θέματα θα ζητηθούν διευκρινίσεις από τους κατόχους τους. Στην συνέχεια μετά τους ελέγχους και προσδιορισμό εκ νέου του τελικού αριθμού επιλέξιμων ζώων, θα γίνει επαναπροσδιορισμός της τιμής ενίσχυσης και θα ακολουθήσει συμπληρωματική πληρωμή σε όλους τους δικαιούχους..dikaiologitika.gr/

0Shares