ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ-ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μανούσος Μανουσάκης επιστρέφει στην tv με ηθογραφικό – πολιτικό μυθιστόρημα με αφετηρία το Μεσολόγγι!


Ο Μανούσος Μανουσάκης επιστρέφει με νέα σειρά. Πρόκειται για την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του Άρη Σκιαδόπουλου «Τα παιδιά της Τραμουντάνας». Είναι ένα ηθογραφικό – πολιτικό μυθιστόρημα με αφετηρία σε μία ακόμη ελληνική πόλη (ο Μανούσος Μανουσάκης μας έχει συνηθίσει να προβάλλει μέσα από τις δουλειές του ελληνικές πόλεις και εικόνες από την ελληνική επαρχία), το Μεσολόγγι.

Η ιστορία διαδραματίζεται την περίοδο που ακολούθησε μετά τους δύο καταστροφικούς πολέμους (Κατοχή-Εμφύλιος). Μία Ελλάδα που προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί, να κλείσει πληγές του πολέμου, να στήσει βάσεις, με άξονα την προσφορά, την ανιδιοτέλεια και την αλληλεγγύη. Και στο φόντο οι έντονες πολιτικές αντιθέσεις, οι αγώνες, ένας γενικός κοινωνικός αναβρασμός που αναζητά την πρόοδο. Και η βίαια ανακοπή της πορείας με τον ερχομό της χούντας, που οδήγησε στην παρακμή την ηθική, τον πολιτισμό και την πολιτική. Στο Μεσολόγγι, λοιπόν, μια κοινωνία ψαράδων και μικροαστών βιώνει την τρομοκρατία του χαφιέ, του κομματάρχη και του ασφαλίτη. Οι έφηβοι ήρωες του βιβλίου είναι καλομαθημένα παιδιά μικροαστών και άλλοι παιδιά αριστερών ψαράδων που πηγαινοέρχονται στις εξορίες ή χάνονται σ’ αυτές. Και ανάμεσα τους ένας έρωτας πασχίζει για την ολοκλήρωση του σε μια Ελλάδα που ακόμη ονειρεύεται και ελπίζει.

My TV

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

Comment here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.