Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ-ΔΙΑΦΟΡΑ Σάλος με το παγοδρόμιο με τα 5.000 κατεψυγμένα ψάρια

Σάλος με το παγοδρόμιο με τα 5.000 κατεψυγμένα ψάρια[βιντεο]

%cf%88%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b1
Δημόσια συγνώμη αναγκάστηκε να δώσει ο υπεύθυνος ενός θεματικού πάρκου στην Ιαπωνία , μετά την κατακραυγή που δέχτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες από το παγοδρόμιο του πάρκου, στον πάγο του οποίου υπήρχαν συνολικά 5.000 κατεψυγμένα ψάρια πολλών ειδών.

Το παγοδρόμιο του Space World στην Ιαπωνία είχε στον πάγο του 5.000 νεκρά ψάρια πολλών ειδών ανάμεσά τους, σαρδέλες, καβούρια, ακόμη και καρχαριοειδή με τους ανθρώπους του θεματικού πάρκου να παρουσιάζουν το θέαμα ως “παγκόσμια πρωτοτυπία” καταφέρνοντας στις δύο εβδομάδες λειτουργίας του, να προσελκύσουν χιλιάδες επισκέπτες.
Ο διαχειριστής του πάρκου Space World, το οποίο βρίσκεται στο Κιτακιούσου της νοτιοδυτικής επαρχίας Φουκουόκα, είχε ανοίξει το ασυνήθιστο παγοδρόμιο στις 12 Νοεμβρίου με στόχο την εκπαίδευση των επισκεπτών στη θαλάσσια ζωή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.
Το Space World, που χαρακτηρίζεται “θεματικό πάρκο για ό,τι έχει σχέση με το διάστημα” από τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού της Ιαπωνίας, εγκαινίασε το “Freezing Port” με σκοπό να παρουσιάσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης μια έκθεση για την εκπαίδευση των επισκεπτών στη θαλάσσια ζωή. Οι επισκέπτες μπορούσαν να νοικιάσουν πατίνια και να γλιστρούν πάνω με μια μεγάλη ποικιλία κατεψυγμένων ψαριών και οστρακοειδών μέσα στον πάγο σε διάφορες περιοχές του πάρκου. Επίσης ένα μέρος του πάρκου είχε μεγεθυμένες φωτογραφίες μεγαλύτερων ψαριών –όπως οι καρχαρίες-φάλαινες– ορισμένα από τα οποία έμοιαζαν αληθινά.
Τα ψάρια στο “παγωμένο λιμάνι” όπως ονομαζόταν χρησιμοποιήθηκαν μάλιστα για να σχηματίσουν τη λέξη “Hello” στον πάγο καλωσορίζοντας τους επισκέπτες, ενώ σε άλλο σημείο της παγωμένης πίστας τα ψάρια είχαν σχηματίσει βέλος δείχνοντας τη σωστή κατεύθυνση στους παγοδρόμους.
Η ιστορία όμως πήρε διαφορετική τροπή όταν οι εικόνες των νεκρών ψαριών έκαναν το γύρο του κόσμου από τα ρεπορτάζ των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ενώ γρήγορα στο διαδίκτυο εμφανίστηκαν χιλιάδες επικριτικά σχόλια χρηστών που σχολίαζαν τις εικόνες χαρακτηρίζοντας το θέαμα “σκληρό” , “σοκαριστικό” και “ανήθικο” απαιτώντας τη διακοπή λειτουργίας του πάρκου.
Τελικά, η δημόσια κατακραυγή πήρε τεράστιες διαστάσεις αναγκάζοντας τους υπεύθυνους να κλείσουν το παγοδρόμιο, ζητώντας μάλιστα συγνώμη. Ο Υπεύθυνος του πάρκου Κόζι Σιμπάτα σε δηλώσεις του, προσπαθώντας με μετριάσει τις αντιδράσεις εξήγησε πως τα ψάρια αγοράστηκαν από τοπική αγορά και ήταν ήδη νεκρά και ακατάλληλα προς κατανάλωση όταν τοποθετήθηκαν στον πάγο, ενώ δεσμεύτηκε πως άμεσα ο πάγος θα λιώσει μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μια εβδομάδα, πριν από μια τελετή ως φόρο τιμής στα ψάρια αυτά από σιντοϊστή ιερέα.
ΠΗΓΗ
news247.gr

0Shares