ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΙΩΤΗ ΧΡΥΣΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΡΑΣΕΒΔΑ

0
424

 

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΙΩΤΗ ΧΡΥΣΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ 1896 ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΡΑΣΕΒΔΑ,Η ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥΝ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ ΕΝΩ ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΡΩΓΟΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ!

Σε πάρα  πολύ όμορφο κλίμα και με μεγάλη συμμετοχή από επίσημους καλεσμένους αλλά και δημότες της πόλης του Αστακού .
Να τονίσουμε την άριστη διοργάνωση από πλευράς του συλλόγου Αστακιωτών τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα που προβλεπόταν για την εν λόγο εκδήλωση.
Το κοινό με ενδιαφέρον παρακολουθούσε τα όσα ειπώθηκαν για τον μεγάλο ολυμπιονίκη Παντελή Καρασεβδα ..
Να τονίσουμε την μεγάλη προσπάθεια του προέδρου του Συλλόγου κ. Χρήστου Μπόνη και τον μελών του ΔΣ για την επιτυχία της εκδήλωσης.
Οι προσπάθεια τους στέφθηκε με επιτυχία.
Να αναφέρουμε και τον μέγα χορηγό της εκδήλωσης κ Απόστολο Νικ. Πανταζή που στην ομιλία του τόνισε ότι είναι χαρούμενος που αυτός και η οικογένεια του συνέβαλε ώστε να έρθει σε πέρας με επιτυχία η εκδήλωση τιμής στον ολυμπιονίκη Παντελή Καρασεβδα ..

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΑΡΑΣΕΒΔΑ!

Γεννήθηκε το 1877 στον Αστακό όπου τελείωσε και το δημοτικό σχολείο και στη συνέχεια φοίτησε στο γυμνάσιο της Πάτρας όπου ήταν από τους πρώτους αθλητές του Παναχαϊκού Γυμναστικού Συλλόγου. Στη συνέχεια σπούδασε Νομική και Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα και στο Παρίσι και δικηγόρησε κατά διαστήματα όταν το επέτρεπαν οι ποικίλες υποχρεώσεις του.

Ο Παντελής Καρασεβδάς πέθανε από εγκεφαλική συμφόρηση τον Μάρτιο του 1946 στο Αγρίνιο. Ο δήμος Αγρινίου έδωσε το όνομά του σε δρόμο κοντά στο κέντρο της πόλης. Στον Αστακό λειτουργεί σκοπευτικός όμιλος που φέρει σαν τίτλο το όνομά του.

Αθλητική δράση

Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από τα παιδικά του χρόνια στο Αστακό, όπου ήταν και χειμερινός κολυμβητής.

Ολυμπιακό μετάλλιο
Σκοποβολή200μ στρατιωτικό τυφέκιο 2.350 βαθμοί
Ολυμπιακοί αγώνες 1896
Αθήνα
Campione olimpico
Χρυσό μετάλλιο

Συνέχισε με άλματα και αγωνίσματα δρόμου στον Παναχαϊκό με πολλές διακρίσεις, αλλά έφτασε τελικά στην κορυφή σαν αθλητής της σκοποβολής (τυφέκιο 200μ), όταν στις 28 Μαρτίου του 1896 κατέκτησε στο Καλλιμάρμαρο στάδιο το χρυσό μετάλλιο στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, συγκεντρώνοντας 2.350 βαθμούς. Αργότερα διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακών αγώνων από το 1924 μέχρι το 1935, καθώς και πρόεδρος του Παναθηναϊκού και του Πανελληνίου ΓΣ. Έδωσε μάλιστα μάχη στη Δ’ Εθνοσυνέλευση (1924-1925) ώστε να εγκριθεί η παραχώρηση της Περιβόλας από τον Δήμο Αθηναίων στον Παναθηναϊκό. Η εγκριτική απόφαση δημοσιεύθηκε στο υπ’ αρίθμ. 165/1924 φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Η ηγετική τετράδα του Παναθηναϊκού (Καλαφάτης, Νικολαΐδης, Παπάζογλου, Πανουργιάς) σε ένδειξη εκτίμησης τον εξέλεξε πρόεδρο του συλλόγου.