Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ Στο γραφικό εξωκκλήσι του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ στη  Παπαδάτου  Ξηρομέρου, σε ένα εξαιρετικό πευκόφυτο χώρο για διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων .
Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Φυτειών Ακαρνανικό Φως σε συνεργασία με τον Σύλλογο Παπαδαταίων διοργάνωσαν μια όμορφη εκδήλωση όπου οι γυναίκες και των δύο χωριών έφτιαξαν παραδοσιακές πίτες που προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενος .
Η πρόεδρος του Συλλόγου Λαμπρινή Κορώση καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τους ευχήθηκε χρόνια πολλά υπενθυμίζοντας ότι  γίνετε  μεγάλη προσπάθεια ώστε να μαζευτούν κάποια χρήματα για την κατασκευή παραδοσιακών φορεσιών.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν :
Οι αντιδήμαρχοι  Φυτειών Γιάννης Φλωρόπουλος , Σωτήρης Γερόλυμος, Γιάννης Χρόνης.
Οι πρόεδροι Τ/Κ Φυτειών και Παπαδάτου Κώστας Μήτας και Αποστόλης Γαλαζούλας, ο πρόεδρος ΟΠΣΥΞ Δημήτρης Στεργίου και το μέλος Δ.Σ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Χριστόφορος Ευθυμίου. 
“Ευχαριστούμε τον κ.Μπενέκο για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό της πασχαλινής εκδήλωσής μας η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Ευχαριστούμε τις κυρίες που προσέφεραν τα εδέσματά τους και φυσικά ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθηκαν .
Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ανταμωθούμε όλοι οι χωριανοί και μη και να γιορτάσουμε όμως υπήρχε και ένας εξίσου ιερός σκοπός , αυτός της συγκέντρωσης χρημάτων για την κατασκευή ντόπιων παραδοσιακών φορεσιών.
Σκοπός του κάθε συλλόγου είναι η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, της παράδοσης, του πολιτισμού και της μεταλαμπάδευσης αξιών και γνώσεων στις επόμενες γενιές.
Χρόνια πολλά σε όλους! “

 

 

 

Από xiromeropress