Ο 35χρονος Βρετανός ομογενής, Σίμον Νέλιστ, εκπαιδευτής κατάδυσης, ο οποίος προπονούταν για έναν φιλανθρωπικό αγώνα κολύμβησης και σχεδίαζε να παντρευτεί σε λίγες εβδομάδες ήταν ο άτυχος άνδρας που βρήκε τραγικό θάνατο

Το βίντεο από τη θανατηφόρα επίθεση λευκού καρχαρία, την πρώτη ύστερα από 60 χρόνια στο Σίδνεϊ, ήρθε χθες στη δημοσιότητα, προκαλώντας παγκόσμιο σοκ καθώς οι άνθρωποι που βρίσκονταν στην ακτή εκείνη την ώρα παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι το γεγονός χωρίς να μπορούν να βοηθήσουν τον άτυχο άνδρα.

Ο 35χρονος δέχθηκε επίθεση από έναν λευκό καρχαρία μήκους τουλάχιστον τεσσάρων μέτρων. Η σορός του βρέθηκε στο νερό μία ώρα αργότερα.

 

 

Θεωρούνταν έμπειρος κολυμβητής ανοιχτών θαλασσών και έμπειρος εκπαιδευτής καταδύσεων. Τον περιγράφουν ως ήρεμο και υπομονετικό, έναν δάσκαλο που τόνιζε στους μαθητές του ότι πρέπει να κάνουν υπομονή και να σέβονται τον ωκεανό.

«Τα δίχτυα για τους καρχαρίες δεν προστατεύουν κανέναν και σκοτώνουν τη θαλάσσια ζωή», είχε γράψει στο Facebook πριν από έξι μήνες.

Παλαιότερα έκανε καταδύσεις σε ένα κέντρο καταδύσεων στο Kogarah, το οποίο είναι πλέον μόνιμα κλειστό μετά τον πνιγμό ενός δύτη στο Brighton Le Sands πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο 35χρονος προπονούνταν για το Malabar Magic Ocean Swim, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή, αλλά ακυρώθηκε εξαιτίας του τραγικού γεγονότος.

 

 

documentonews.gr/

 

Από xiromeropress