Την παρέμβαση της πρόνοιας για τον 65χρονο άστεγο που τους τελευταίους τρεις μήνες κοιμάται σε αυτοκίνητο στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, προκάλεσε το προχθεσινό δημοσίευμα της «Σ» που ανέδειξε το θέμα!
Άνθρωποι της Κοινωνικής Υπηρεσίας, ήρθαν σε επαφή μαζί του για να βρουν λύση τουλάχιστον σε ότι αφορά την σίτισή του και την ιατρική παρακολούθησή του μιας και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.
Περίοικοι που ενημέρωσαν την «Σ» για το θέμα ανησυχούν και βρίσκονται σε επαφή μαζί του παρέχοντας ότι μπορούν από τη μεριά τους.
«Ειδοποιηθήκαμε για τον άστεγο από τον περασμένο Ιανουάριο. Πριν ενάμιση χρόνο επίσης η υπηρεσία μας είχε ασχοληθεί με την περίπτωσή του, αλλά και ο Δήμος γενικότερα, και στο σπίτι που ζούσε, ο Δήμος τοποθέτησε μέχρι και παράθυρα. Έγινε πολύ καλή δουλειά τότε. Τις προηγούμενες ημέρες τον επισκέφθηκαν κοινωνικοί λειτουργοί από την πρόνοια και ο 65χρονος ανέφερε πως δεν μπορεί να ζήσει στο σπίτι του γιατί έχει υγρασία και έχει καταρρεύσει μέρος της στέγης, κάτι που είναι πιθανό να ισχύει. Σαν πρόνοια τον ενημερώσαμε πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνει τις εξετάσεις που χρειάζεται. Φαγητό παίρνει από τα συσσίτια του Αγίου Δημητρίου, και ανά πάσα στιγμή από εμάς. Ο άνθρωπος αυτός προσπαθεί να συντηρηθεί, αλλά η επιλογή του αυτοκινήτου δεν είναι η καλύτερη στην εποχή μας» δήλωσε στη «Σ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής.
Την ίδια στιγμή η δημιουργία της Δομής Στέγης Αστέγων από τον Δήμο Αγρινίου που θα λύσει πολλά αντίστοιχα προβλήματα βρίσκεται σε καλό δρόμο και το επόμενο διάστημα αναμένονται ανακοινώσεις. Ο κ. Καλαντζής τόνισε για το θέμα: «είμαστε σε πολύ καλό δόμο, πολύ κοντά στην ανεύρεση του χώρου που θα φιλοξενηθούν οι άστεγοι της περιοχής μας γενικότερα και πιστεύω πως σύντομα θα έχουμε καλές ειδήσεις και στον τομέα αυτό».
Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»
πηγη sinidisi.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *