Ευχαριστούμε όλες τις φίλες και τους φίλους, τις συναγωνίστριες και τους συναγωνιστές για τον αγώνα που έδωσαν με κριτήριο την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών, χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, νεολαίους, γυναίκες και συνταξιούχους που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου μας έγινε κατορθωτή παρά τον αντιδραστικό εκλογικό νόμο της ΝΔ, που με τις απαγορευτικές ρήτρες του προσπαθεί να πνίξει κάθε αγωνιστική φωνή, να αποκλείσει κάθε αγωνιστή, ακόμα και κάθε τίμιο άνθρωπο που θέλει να παλέψει για το χωριό του.

Το ψηφοδέλτιό μας αποτελούνταν από εργάτες, υπαλλήλους, επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, κτηνοτρόφους, καλλιτέχνες, ανέργους, συνταξιούχους , νέους και γυναίκες που αγωνίζονται για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από τη βάρβαρη επίθεση που δέχεται.

Ήταν το μοναδικό ψηφοδέλτιο που δεν δεσμευόταν από προσωπικά και επιχειρηματικά συμφέροντα και προσπάθησε να αναδείξει το πολιτικό χαρακτήρα των δημοτικών εκλογών.

Είναι γεγονός ότι οι πολιτικές των κυβερνήσεων διαχρονικά, συρρικνώνουν το λαϊκό εισόδημα, δημιουργούν στρατιές ανέργων και σε συνδυασμό με την αντιαγροτική πολιτική πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν ζητήματα επιβίωσης .

Πάνω λοιπόν σε αυτές τις ανάγκες πατάει η Δημοτική Αρχή και οι δημοτικές παρατάξεις των αστικών κομμάτων για να εγκλωβίσουν κόσμο με πολιτικούς εκβιασμούς, κούφιες υποσχέσεις και ταυτόχρονα να χρησιμοποιούν και άλλες μεθόδους καθοδηγούμενες από προσωπικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Χρησιμοποιώντας διάφορες μεθοδεύσεις, όπως παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές αλλά και κατά την διάρκεια των εκλογών έξω από τα εκλογικά κέντρα σε όλο το δήμο μας, με αποτέλεσμα πολλοί ψηφοφόροι να σκύβουν το κεφάλι απέναντι στις κάθε είδους πιέσεις, συναλλαγές και ταξίματα.

Στον δεύτερο γύρο των εκλογών για το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, καλούμε τον λαό να στείλει μήνυμα καταδίκης (με λευκό ή άκυρο) και των δύο συνδυασμών που είναι στο δεύτερο γύρο, καθώς κινούνται και οι δύο στην ίδια γραμμή και υπηρετούν την τοπική διοίκηση ως “μακρύ χέρι” του κράτους, των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Το αποτέλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας ήταν αρνητικό με το ποσοστό των δημοτικών εκλογών να είναι 2,38% και με βάση το νέο νόμο να μην εκλέγει έδρα στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Εκτιμούμε ότι η απουσία της Λαϊκής Συσπείρωσης από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο δεν συνιστά καλή εξέλιξη για το λαό του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, κι αυτό θα φανεί όταν σταματήσουν τα πανηγύρια και κατακάτσει ο κουρνιαχτός. Τότε θα βγουν ξανά στην επιφάνεια τα προβλήματα, η ανεργία, τα προβλήματα των επαγγελματιών και των αγροτών, τα προβλήματα της υγείας και της παιδείας, ο εργασιακός μεσαίωνας στους χώρους δουλειάς, η ακρίβεια που δεν λύνονται με ευχολόγια αλλά με αγώνα.

Σε αυτόν τον αγώνα, που πρέπει να δυναμώσει, οι συναγωνίστριες και οι συναγωνιστές που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης θα συνεχίσουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Από xiromeropress