Αυτή την εποχή ήταν από τις σημαντικές για τους αγρότες στην Αιτωλοακαρνανία,στην περιοχή του Αγρινίου στο Ξηρόμερο,στο Βάλτο γίνονταν το λεγόμενο φύτεμα του καπνού,η οικογένεια ξεκινούσε απο νωρις το πρωί να βγάλει το φυντάνι από τις “βραϊές’ να το ετοιμάσει στα καφάσια και μετά να το μεταφέρει στοοργωμένο με το αλέτρι χωράφι αρχίζοντας το φύτεμα,το οποίο τα πρώτα χρόνια γίνονταν με τα χέρια με ξύλινο “σουβλί”…

συμμετείχε όλη η οικογένεια γιατί η διαδικασία ήταν δύσκολη και επίπονη και κρατούσε από το πρωί μέχρι το βράδυ με μια μικρή ξεκούραση το μεσημέρι για λίγο ψωμοτύρι,ελιές κρεμμύδι ντομάτα σαλάτσ και μετά πάλι στο αγώνα της επιβίωσης,όποιος δεν τα έζησε αυτά τα χρόνια δεν μπορεί να καταλάβει…όσοι τα έζησαν τους έχουν μείνει αξέχαστα ..οι μνήμες είναι νωπές και κάθε φορά που γυρίζουν πίσω νοσταλγούν τα δύσκολα εκείνα και χωρις άγχος χρονια…



ΦΩΤΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ,PARAKAMPYLIANEWS

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *