Χιλιάδες κτηνοτρόφοι λαμβάνουν εξώδικα και διαταγές πληρωμής κύρια από την εταιρεία διαχείρισης των χρεών της πρώην ΑΤΕ για δάνεια, απειλώντας με πλειστηριασμούς εκτροφών και κατοικιών. Εξαίρεση αποτελούν τα δάνεια με εγγύηση ελληνικού δημοσίου.

Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Χρήστος Τσομπάνος, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), ζητάμε να σταματήσει το κυνηγητό και οι απειλές κατά των κτηνοτρόφων. Έρχονται στα μέλη μας συνεχώς διαταγές πληρωμής και υπάρχει κίνδυνος κατασχέσεων.

Ζητάμε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τα χρέη των κτηνοτρόφων προς τις τράπεζες. Επίσης πολλά κόκκινα δάνεια τα έχουν πάρει FUNDS που πιέζουν αφόρητα τους κτηνοτρόφους. Ζητάμε ακόμη κούρεμα των δανείων κατά 80% και το υπόλοιπο 20% να πληρωθεί σε δόσεις.

Θέλουμε νομοθεσία για προστασία των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, της αγοτικής γης που καλλιεργούμε και της πρώτης κατοικίας.

Επίσης να καταβληθεί άμεσα οικονομική ενίσχυση σε όλους τους κλάδους της κτηνοτροφίας (αγελαδοτρόφους, χοιροτρόφους, πτηνοτρόφους, αιγοπροβατοτρόφους) για να καλυφθεί έστω ένα μέρος της απώλειας εισοδήματος που έχουμε από την αύξηση τους κόστους παραγωγής.

Διαβάστε την σχετική επιστολή του ΣΕΚ (εδώ)

Παϊσιάδης Σταύρος.agrotypos.gr/

Από xiromeropress