Ερωτηματικά προκαλεί η στάση της Μέρκελ για το μείζον θέμα του προσφυγικού που πλήττει την χώρα τις τελευταίες μέρες στο σύνορα του Έβρου

Ενώ η πλειονότητα των Ευρωπαίων αξιωματούχων και ηγετών στέλνουν μηνύματα στήριξης και συμπαράστασης στην Ελλάδα για τα όσα εκτυλίσσονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, εντύπωση προκαλεί η ουδέτερη έως αδιάφορη στάση της Γερμανίας, με την Άνγκελα Μέρκελ να τηρεί σιγή ιχθύος.

Ενδεικτικό είναι ότι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, μετά την απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορά της για τους πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη, ζήτησε έκτακτη σύγκληση των υπουργών Εσωτερικών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σήμερα Δευτέρα μεταβαίνει στο Βερολίνο, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter.
Η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα απασχολέι τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και δημοσίευμα του Politico αναφέρεται στην στάση της Ευρώπης και τις κινήσεις τις ελληνικής κυβέρνησης.

Ειδικότερα, σημειώνει ότι η ΕΕ πέρασε το Σαββατοκύριακο κάνοντας αυτό που είναι καλό – συζητήσεις: μεταξύ των θεσμών, με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, με την Τουρκία, με μεγάλες χώρες όπως η Γερμανία. Και δεν υπάρχει απροθυμία να δράσει. Την ίδια στιγμή,ο οργανισμός προστασίας των συνόρων Frontex της ΕΕ δήλωσε ότι χρησιμοποιεί εξοπλισμό και αξιωματικούς στην Ελλάδα, όπως πρότεινε η Φον ντερ Λάιεν. Να σημειωθεί ότι ο Frontex ανακοίνωσε αργά το Σάββατο το βράδυ ότι έλαβε αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση για έναρξη ταχείας επέμβασης στα εξωτερικά σύνορά της.
ΠΗΓΗ

Από xiromeropress