×

Ο Βασίλης Καρράς τους τελευταίους μήνες πριν φύγει από τη ζωή με την κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται είχε φροντίσει να εκπληρώσει όλες τις τελευταίες του επιθυμίες, που είχαν να κάνουν με την οικογένεια και τους φίλους του.

Μια από αυτές λοιπόν ήταν η ”χάρη” από τον συνάδελφο του, Νίκο Μακρόπουλο. Με ένα τηλεφώνημα ο Καρράς του είχε ζητήσει λίγο πριν κλείσει τα μάτια του να τραγουδήσει ένα νέο κομμάτι σε στοίχους του ιδίου.

Το νέο τραγούδι του Νίκου Μακρόπουλου σε στίχους του Βασίλη Καρρά

Ο λόγος για το ”Λάθος καρδιά γυρεύω” που κυκλοφόρησε με τη φωνή του Νίκου Μακρόπουλου τη Δευτέρα 12/2. Να τονιστεί στο σημείο αυτό, πως το εν λόγω κομμάτι είχε γραφτεί για να το πει ο Βασίλης Καρράς, ωστόσο ο ίδιος αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της υγείας του θέλησε να ερμηνευτεί από τον Μακρόπουλο με μοναδική προϋπόθεση να βάλει την ψυχή του κατά την ηχογράφηση.

Οι συγκινητικές δηλώσεις του Μαρκόπουλου για τον Καρρά

«Η σχέση μου με τον Βασίλη είναι γνωστή. Είχαμε δουλέψει τρεις φορές μαζί, είχαμε πάει Αυστραλία μαζί, είχαμε μία σχέση αγάπης, εκτίμησης και σεβασμού. Ο Βασίλης ήξερε πολύ καλά τι έχει, με πήρε τηλέφωνο δύο μήνες πριν φύγει και μου λέει “πιτσιρίκο, θέλω να μου κάνεις μία χάρη, να πεις ένα τραγούδι αλλά να βάλεις την ψυχούλα σου”. Και εκεί αρχίζει και κλαίει. Εγώ συγκλονίστηκα, άρχισα να κλαίω κι εγώ. Κλείσαμε το τηλέφωνο, γιατί δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε.

Ο Βασίλης ήταν γενικότερα ευσυγκίνητος, πόσο μάλλον με την αρρώστια του. Το έγραψα τελικά το τραγούδι και του το στείλαμε να το ακούσει. Με ξαναπαίρνει τηλέφωνο και μου λέει “σε ευχαριστώ πολύ, γιατί έβαλες την ψυχούλα σου”. Και αρχίσαμε πάλι να κλαίμε και κλείσαμε το τηλέφωνο. Ήταν η τελευταία φορά που μίλησα μαζί του.

«Το Λάθος Καρδιά Γυρεύω δεν ήταν απλώς ένα τραγούδι, μου είπε επί λέξη “είναι ένα τραγούδι που δεν κατάφερα να πω και θέλω να το πεις εσύ”. Δεν το έγραψε για μένα, το έγραψε για εκείνον αλλά δεν κατάφερε να το πει, γιατί ήταν έναν μήνα πριν φύγει».

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *