Η Βόνιτσα , φωλιασμένη στις όχθες του Αμβρακικού Κόλπου, είναι μια γραφική πόλη που διαθέτει πλούσια ιστορία και εκπληκτική φυσική ομορφιά. Λειτουργεί ως ιδανικό σημείο εκκίνησης για τους ναυτικούς που αναζητούν να εξερευνήσουν τα Ιόνια νησιά και τη δυτική ακτή της Ελλάδας. Με το ήπιο κλίμα, τους σταθερούς ανέμους και τη γραφική ακτογραμμή, η περιοχή αποτελεί καταφύγιο για τους λάτρεις του γιοτ όλων των επιπέδων. Η προσθήκη της βάσης της Kiriacoulis Mediterranean στη Βόνιτσα πρόκειται να ενισχύσει την προσβασιμότητα της περιοχής τόσο για τους ναυτικούς όσο και για τους τουρίστες, προσφέροντας μια σειρά επιλογών για ναύλωση σκάφους χωρίς σκάφος και με πλήρωμα.

Η νέα βάση θα διαθέτει μια ευρεία επιλογή από τουλάχιστον 20 μονοκυτούρες και καταμαράν για την επερχόμενη σεζόν του 2024, ενώ προγραμματίζει να διπλασιάσει τον στόλο κατά τη διάρκεια του 2025. Είτε οι επισκέπτες είναι έμπειροι ναυτικοί είτε τυχοδιώκτες για πρώτη φορά, θα βρουν σκάφη εξοπλισμένα με σύγχρονες ανέσεις και χαρακτηριστικά ασφαλείας για να εξασφαλίσουν μια άνετη και ασφαλή εμπειρία ιστιοπλοΐας. Επιπλέον, η φήμη της Kiriacoulis Mediterranean για την αριστεία στην εξυπηρέτηση και τη συντήρηση υπόσχεται μια εμπειρία ναύλωσης χωρίς προβλήματα για όλους τους πελάτες της.

Η στρατηγική θέση της βάσης της Βόνιτσας ανοίγει πολλές νέες δυνατότητες για εξερεύνηση και περιπέτεια. Οι ναυτικοί μπορούν να χαράξουν πορεία για τα διάσημα νησιά του Ιονίου, όπως η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος, προσφέροντας το καθένα μοναδικό συνδυασμό φυσικής ομορφιάς, ιστορικών τοποθεσιών και ζωντανής τοπικής κουλτούρας. Η εγγύτητα στον Αμβρακικό Κόλπο επιτρέπει επίσης εκδρομές σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ήρεμες παραλίες, παραδοσιακά ελληνικά χωριά και την πλούσια βιοποικιλότητα της περιοχής.

Επιπλέον, η δημιουργία της νέας βάσης αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία, ενισχύοντας τον τουρισμό και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες απασχόλησης. Αντιπροσωπεύει μια σημαντική επένδυση στη θαλάσσια υποδομή της περιοχής και υπογραμμίζει τις δυνατότητες του τουρισμού yachting ως βιώσιμης οδού οικονομικής ανάπτυξης.

Η επιβίβαση από τη νέα βάση στη Βόνιτσα προσφέρει μια πληθώρα δρομολογίων ιστιοπλοΐας, το καθένα υπόσχεται ένα μοναδικό μείγμα περιπέτειας, πολιτισμού και χαλάρωσης. Ακολουθούν μερικές επιλογές για δρομολόγια 1 εβδομάδας με αφετηρία τη Βόνιτσα.

 

Δρομολόγιο Νοτίου Ιονίου

1η μέρα : Βόνιτσα προς Λευκάδα (25 ναυτικά μίλια). Ξεκινήστε το ταξίδι σας πλέοντας προς τη Λευκάδα (ή Λευκάδα), ένα ζωντανό νησί που συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα μέσω μιας μικρής γέφυρας, γνωστό για τις εκπληκτικές παραλίες του, όπως το Πόρτο Κατσίκι και οι Εγκρεμνοί.

2η μέρα : Λευκάδα προς Ιθάκη (28 ναυτικά μίλια). Σαλπάρετε για την Ιθάκη, το θρυλικό σπίτι του Οδυσσέα. Εξερευνήστε γραφικά χωριά, ιστορικά μνημεία και γαλήνιες παραλίες.

3η μέρα : Ιθάκη προς Κεφαλονιά (Φισκάρδο) (12 ναυτικά μίλια). Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε στο Φισκάρδο της Κεφαλονιάς, ένα γοητευτικό λιμάνι με πολύχρωμα ενετικά κτίρια, εξαιρετικές επιλογές για φαγητό και μπουτίκ.

4η μέρα : Κεφαλονιά προς Ζάκυνθο (35 ναυτικά μίλια). Η Ζάκυνθος σας περιμένει με τη διάσημη παραλία Ναυάγιο και τις μαγευτικές γαλάζιες σπηλιές. Απολαύστε έντονη νυχτερινή ζωή και εκλεκτή τοπική κουζίνα.

5η μέρα : Ζάκυνθος (Ημέρα εξερεύνησης). Περάστε μια μέρα εξερευνώντας τη Ζάκυνθο περαιτέρω. Επισκεφθείτε το νησί της χελώνας, χαλαρώστε στις αμμώδεις παραλίες ή κάντε κολύμβηση με αναπνευστήρα σε κρυστάλλινα νερά.

6η μέρα : Ζάκυνθος προς Μεγανήσι (50 ναυτικά μίλια). Το Μεγανήσι, ένα ήρεμο στολίδι με απομονωμένους κολπίσκους και γοητευτικά χωριά, προσφέρει ένα ήσυχο καταφύγιο πριν ολοκληρώσετε την περιπέτειά σας.

7η μέρα : Μεγανήσι προς Βόνιτσα (20 ναυτικά μίλια). Επιστροφή στη Βόνιτσα, απολαμβάνοντας τη γαλήνια θέα στο Ιόνιο για μια τελευταία φορά. Εξερευνήστε το κάστρο της πόλης και απολαύστε ένα τελευταίο δείπνο σε μια τοπική ταβέρνα.

Δρομολόγιο Βορείου Ιονίου

1η μέρα : Βόνιτσα προς Πρέβεζα (15 ναυτικά μίλια). Ξεκινήστε με ένα σύντομο πανί για την Πρέβεζα, γνωστή για την πλούσια ιστορία, τη ζωντανή προκυμαία και τα κοντινά αρχαία ερείπια όπως η Νικόπολη.

2η μέρα : Πρέβεζα προς Πάργα (27 ναυτικά μίλια). Περάστε την ακτή στην Πάργα, μια γραφική πόλη με μια εκπληκτική παραλία και ένα ενετικό κάστρο με θέα στο Ιόνιο Πέλαγος.

3η μέρα : Πάργα προς Σύβοτα (12 ναυτικά μίλια). Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε προς τα Σύβοτα, ένα όμορφο ψαροχώρι με απομονωμένες παραλίες και καθαρά νερά, ιδανικό για κολύμπι και κολύμβηση με αναπνευστήρα.

4η μέρα : Σύβοτα προς Παξούς (22 ναυτικά μίλια). Οι Παξοί, γνωστοί για τους ελαιώνες και τα κρυστάλλινα νερά τους, είναι ο επόμενος σταθμός σας. Επισκεφθείτε τις Μπλε Σπηλιές και απολαύστε την ήρεμη ατμόσφαιρα.

5η μέρα : Παξοί προς Αντίπαξους (5 ναυτικά μίλια). Πλοηγηθείτε στους Αντίπαξους για μια μέρα, όπου θα βρείτε μερικές από τις πιο παρθένες παραλίες της Ελλάδας, ιδανικές για χαλάρωση και θαλάσσια σπορ.

6η μέρα : Αντίπαξοι προς Κέρκυρα (30 ναυτικά μίλια). Ο επόμενος προορισμός σας είναι η Κέρκυρα, με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, την εκπληκτική αρχιτεκτονική και την έντονη νυχτερινή ζωή.

7η μέρα : Κέρκυρα προς Βόνιτσα (45 ναυτικά μίλια). Επιστρέψτε στη Βόνιτσα, γεμάτη με αναμνήσεις από τα διαφορετικά τοπία και τους πολιτισμούς που συναντήσατε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.