Κύριε Κασόλα ψεύδεστε

Ειλικρινά απορήσαμε διαβάζοντας την τελευταία ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δημάρχου για την συμφωνία που “ίδρωσε” να υπογράψει η νέα διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου μας με την συμβολή του Δημάρχου Κύριε Κασόλα ψεύδεστε

Για να γνωρίζουν οι πολίτες και μόνο την αλήθεια να ενημερώσω ότι η επικοινωνία με την εταιρεία ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΜΑΡΙΝΕΣ ΑΕ ξεκίνησε στις αρχές του 2023 και ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριου 2023. Τα δύο αυτά γεγονότα επιβεβαιώνονται από τα email που ανταλλάχθηκαν το 2023 (τα οποία επισυνάπτω σε φωτογραφίες). Ο ίδιος ο κύριος Κυριακούλης μάλιστα αναφέρει στο τελευταίο email του στις 7/11/2023

«Αξιότιμοι κύριοι, Ύστερα από πολλαπλές συναντήσεις τόσο με τον Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας κ. Αποστολάκη όσο και με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ακτίου Βόνιτσας κ. Βίτσα, επανερχόμαστε με την παρούσα αίτηση και ζητάμε την παραχώρηση 40 θέσεων αγκυροβόλησης τουριστικών σκαφών στο λιμάνι της Βόνιτσας, έναντι του αντίστοιχου αντιτίμου σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία.»

Οι δύο δικηγόροι, του Δήμου και της εν λόγω εταιρείας, ολοκλήρωσαν την διαδικασία σύνταξης των ιδιωτικών συμφωνητικών, των δύο πλευρών στις 8 και 11 Νοεμβρίου 2023.
Εσύ δεν ήσουν που ενημερώθηκες στο Δημαρχείο από εμένα, παρουσία του Προέδρου του λιμενικού ταμείου Δημητρίου Βίτσα και του προέδρου της Βόνιτσας Δημητρίου Δημάκα (που συμμετείχε και ο ίδιος με την εν λόγω εταιρεία από τον Ιούνιο) και αποφασίσαμε όλο μαζί την εν λόγω σύμβαση να την υπογράψετε εσείς ως νέα δημοτική αρχή;
Προϋπόθεση για την υπογραφή της εν λόγο σύμβασης ήταν η ολοκλήρωση του παραλιακού μετώπου διότι, όπως γνωρίζεις κύριε Δήμαρχε εντός του τουριστικού αγκυροβολίου απαγορεύεται η πρόσδεση σκαφών μέχρι να ολοκληρωθεί του έργου. Πολλές εταιρείες έχουν χτυπήσει την πόρτα μας για συνεργασία λόγω έργων της μαρίνας Αλίμου το 2024 και της αύξησης της ζήτησης του θαλάσσιου τουρισμού. Μία από αυτή είναι και η εταιρεία του ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΜΑΡΙΝΕΣ ΑΕ που μας έκανε την πρόταση. Μία επιχειρηματική πρόταση που έπρεπε να την εξετάσουμε και να την διερευνήσουμε ώστε να είμαστε σίγουροι πως είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Όλα αυτά ήθελαν χρόνο και όχι βιαστικές κινήσεις για την προβολή μας και μόνο. Με την εταιρεία διαπραγματευτήκαμε και συμφωνήσαμε, πέρα από το μίσθωμα, να κατασκευαστούν έργα με δικά τους έξοδα που θα αγγίζουν τις (100.000) και που σε περίπτωση αποχώρησης να παραμείνουν στην περιουσία του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, τα βασικότερα από τα οποία είναι :
Α) Επέκταση του ρεύματος
Β) Προμήθεια (pillar) για παροχή νερού και ρεύματος στα σκάφη
Γ)Μπλόκια για 40 ιστιοπλοϊκά
Δ) Το πιο σημαντικό είναι ότι η εταιρεία θα έχει την πλήρη ευθύνη σε περίπτωση κακοκαιρίας και εκτάκτων συνθηκών για τα σκάφη που θα ελλιμενίζονται.
Σκοπός μας και βασική προϋπόθεση ήταν να δημιουργηθεί βάση σκαφών για τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και όχι χώρος διαχείμασης (δηλαδή να ξεχειμωνιάζουν τα σκάφη χωρίς τουριστική κίνηση). Όλα τα ανωτέρω που είχαμε συμφωνήσει έχουν συμπεριληφθεί στην σύμβασή που έχετε ήδη υπογράψει ;;;
Είναι λυπηρό Δήμαρχε να προσπαθείς να αναδειχθείς μέσα από έργα και πράξεις άλλων. Είναι απογοητευτικό να ψεύδεσαι ενώ κατέχεις το αξίωμα του Πρώτου Πολίτη του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και το χειρότερο να οικειοποιείς δουλειά άλλων.
Όπως και να έχει η υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης είναι αποτέλεσμα της δική μας διοίκησης. Το μόνο που κάνατε εσείς είναι να βάλετε τις υπογραφές και να βγάλετε τις ανάλογες φωτογραφίες.
Επιπλέον κύριε Κασόλα, η δημοσίευση που έκανα δεν είχε κανένα σκοπό κριτικής ούτε πολιτικής αντιπαράθεσης. Απλώς ανέφερα πως η υπογραφή της σύμβασης είχε θετική εξέλιξη για τον τόπο μας.

Ξέρω ότι δεν σας αρεσει αυτό αλλά ότι και να κάνετε το έργο της ομάδας μας δεν σβήνει, δεν χάνεται, δεν υποβαθμίζεται. Ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει, αυτιά και ακούει και μυαλό να σκεφτεί.

Μου αρέσει!

 

Σχόλιο
Κοινοποίηση

Από xiromeropress