Mε αφορμή τη σημερινή πτήση του Α/ΓΕΕΘΑ Νάυαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ στην Καλαμάτα με αεροσκάφος T-6 TEXAN ΙΙ, ας δούμε ποιο είναι το αεροσκάφος αυτό και τι μπορεί να κάνει.
Το αεροσκάφος T-6 TEXAN της Πολεμικής μας Αεροπορίας πρόκειται για ένα αεροσκάφος που εντυπωσιάζει. Για την ιστορία Το T-6 Texan II είναι μονοκινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος που κατασκευάζεται από την Raytheon Aircraft Company (σήμερα Hawker Beechcraft). Χρησιμοποιείται από την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία ως βασικό εκπαιδευτικό και από το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό ως βασικό και μέσο εκπαιδευτικό, τόσο για την εκπαίδευση των πιλότων του (Naval Flight Officer – NFO) όσο και των χειριστών οπλικών συστημάτων (Weapon Systems Officer – WSO).
Αντικατέστησε τα T-37B Tweet της αεροπορίας και τα T-34C Turbo Mentor του Ναυτικού. Το T-6A χρησιμοποιείται επίσης ως βασικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος από τις Καναδικές Ένοπλες δυνάμεις (με την ονομασία CT-156 Harvard II) και φυσικά από την Ελληνική Πολεμική μας Αεροπορία.
Παρακάτω ακολουθούν βίντεο με το μοναδικό αεροσκάφος που κλέβουν τις εντυπώσεις. Δείτε την πτήσεις μέσα από κάμερα GoPro μέσα στο κόκπιτ και όχι μόνο.


onalert

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *