Γράφει η Αριάδνη

Σεβασμός και εκτίμηση. Λέξεις-κλειδιά στις ανθρώπινες σχέσεις, στις όποιες σχέσεις, οικογενειακές, φιλικές, ερωτικές, εργασιακές. Είναι το Άλφα, οι θεμέλιοι λίθοι όπου πάνω τους μπορείς να χτίσεις από μία στέρεη και χρόνια εργασιακή σχέση, μέχρι μια αδελφική φιλία ή έναν αμοιβαίο έρωτα.

Είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορέσεις να οικοδομήσεις οτιδήποτε που να αξίζει. Αν δεν υπάρχουν, μην το ψάχνεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν στην πορεία, ούτε να ξαναεμφανιστούν κάπου παρακάτω. Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι.

Βλέπεις όσο σέβεστε και εκτιμάτε ο ένας τον άλλον, έχετε κάποιες πιθανότητες να δημιουργήσετε κάτι όμορφο. Αν όμως για τον οποιοδήποτε λόγο χαθούν αυτά, τότε δεν υπάρχει γυρισμός.

Τότε ό,τι και να προσπαθήσεις να διορθώσεις θα είναι απλώς πασαλείμματα. Ό,τι κι αν χτιστεί πάνω σε μια τέτοια σαθρή βάση θα είναι καταδικασμένο, αργά ή γρήγορα, να γκρεμιστεί.

Γι’ αυτό σου λέω, να φεύγεις από εκείνους που δεν σέβονται τα σημαντικά σου. Από αυτούς που κοιτάνε μόνο τον εαυτούλη τους και την καλοπέρασή τους και δεν σε υπολογίζουν.

Να φεύγεις κι από εκεί που δεν σε εκτιμούν. Από εκεί που τα λάθη σου δεν λογαριάζονται σαν λάθη αλλά σαν στοιχεία του χαρακτήρα σου και θα πρέπει να τιμωρηθείς για να μάθεις να φέρεσαι.

Να φεύγεις, γιατί σε οποιαδήποτε περίπτωση, ακόμη κι αν καταφέρετε να δημιουργήσετε κάτι, αυτό θα είναι μικρό και λίγο.

Και το ζητούμενο δεν είναι το μικρό και το λίγο, αλλά το μεγάλο και το πολύ.
/loveletters.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *