Σε πτώση οφείλεται ο ακαριαίος θάνατος της 34χρονης αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

Επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις ότι ο θάνατος της 34χρονης αστροφυσικού οφείλεται σε πτώση, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Ν. Καρακούκη, ο οποίος πραγματοποίησε την αυτοψία του χώρου και τη νεκροψία:«Μακροσκοπικά όλα δείχνουν πως ο θάνατος προήλθε από πτώση από ύψος. Για τις ακριβείς συνθήκες θα γίνει περαιτέρω έρευνα στο νεκροτομείο Αθηνών», είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Καρακούκης. 

Οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας ανέφεραν ότι η άτυχη γυναίκα έπεσε κατά τη διάρκεια της ελεύθερης καταρρίχησης.

Ωστόσο προκαλεί εντύπωση γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο σημείο, το οποίο ήταν ακατάλληλο για ελεύθερη αναρρίχηση ή καταρρίχηση (χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό).

Η τραγικός επίλογος γράφτηκε το απόγευμα της Τετάρτης όταν ένας εθελοντής πυροσβέστης εντόπισε λίγο πριν τις 5:00 το απόγευμα τη σορό της Βρετανίδας καταπλακωμένη από βράχο στο βάθος μιας χαράδρας 20 μέτρων, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το δωμάτιο που διέμενε με τον Κύπριο σύντροφό της.

Η γυναίκα βρέθηκε στη θέση έξω Φάρος της περιοχής Κεραμέ, εκεί από όπου φάνηκε ότι εξέπεμπε σήμα το κινητό της τηλέφωνο. Γι αυτό άλλωστε οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την ανεύρεση της σορού αξιοποιήθηκαν πληροφορίες από την υπηρεσία geo tagging, μέσω της οποίας εντοπίστηκε το σήμα του κινητού της στη συγκεκριμένη χαράδρα. Έτσι, ήταν θέμα χρόνου οι ειδικές ομάδες διασωστών να φτάσουν στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η άτυχη Νάταλι.

Σοκάρει η μαρτυρία διασώστη για τον θάνατο της 35χρονης αστροφυσικού

“Βρέθηκε πεσμένη, χτυπημένη στο πρόσωπο… Το άτυχο είναι ότι φαίνεται πως πιάστηκε από βράχο και ο βράχος ξεκόλλησε και την καταπλάκωσε” τόνισε ο Βαγγέλης Κριαράς από την επίλεκτη ομάδα διασωστών στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open σχετικά με τον θάνατο της Βρετανίδας αστροφυσικού που βρέθηκε νεκρή σε χαράδρα στην Ικαρία.

“Δεν παραπάτησε, προσπάθησε να αναρριχηθεί, σε βράχο που ξεκόλλησε και την καταπλάκωσε. Ατυχές συμβάν” υπογράμμισε ο διασώστης.

“Το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν ότι δεν μπορούσαμε να πάρουμε στίγμα από το κινητό της” είπε ο κ. Κριαράς και απηύθυνε μήνυμα προς το κοινό να ενεργοποιεί τις τοποθεσίες στο κινητό του ώστε σε κάποιο ατύχημα να εντοπίζονται αμέσως από το στίγμα τους.

Συγκλονισμένοι οι φίλοι αλλά και η κοινή γνώμη από τον άδικο χαμό της 34χρονης, την αποχαιρετούν μέσα από τα social media και μιλούν για ένα σπάνιο και χαρισματικό πλάσμα που είχε να δώσει απλόχερα αγάπη, χαμόγελο και τη γνώση της.

ΠΗΓΗ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *