Εννιά υπέροχες φωτογραφίες από drone σας παρουσιάζουμε σήμερα. Είναι από την παραλία ”Λύσιμος – Παλιόβαρκα” και συγκεκριμένα στο σημείο που βρίσκεται το Beach – Bar – Restaurant Foinikas, το οποίο με τις υποδομές που διαθέτει, προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες εστίασης στους επισκέπτες.
Με αφορμή τις υπέροχες σημερινές φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε, θέλουμε να θέσουμε ξανά την επιτακτική ανάγκη να υπάρξει αξιοποίηση της συγκεκριμένης παραλίας μήκους 3,5 Km από όρια οικισμού Μύτικα μέχρι το Ξενοδοχείο «ΘΕΣΜΟΣ». Ένα από τα ποιο όμορφα κομμάτια του Δήμου μας, για το οποίο πρέπει να υπάρξει μία συνολική μελέτη, που να προβλέπει κατασκευή παραλιακού δρόμου με πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο εκατέρωθεν και στο κέντρο διάζωμα πλάτους 3-3,5 μέτρων για κυκλοφορία οχημάτων με χαμηλή ταχύτητα. Κατασκευή με υλικό που να δένει με το περιβάλλον, κατά την γνώμη μας λευκή πέτρα.
Ο Δήμος Ξηρομέρου, κατόπιν ενημέρωσης και καθοδήγησης από ανθρώπους που ξέρουν αυτά τα θέματα, με έγγραφο του στις 10.5.2017 προς την Κτηματική Υπηρεσία (πριν 15 μήνες), ζήτησε επανακαθορισμό οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας σύμφωνα με το Ν. 2971/2001, ώστε κατόπιν να συνταχθεί η απαραίτητη πράξη αναλογισμού αποζημιώσεων και να διανοιγεί η οδός. Το τι έγινε με αυτό το αίτημα του Δήμου Ξηρομέρου, και αν μετά την σχετική αίτηση ασχολήθηκε ώστε να το προωθήσει όπως επιβάλλεται από την Ελληνική γραφειοκρατία, κανείς δεν το γνωρίζει.
Αν δεν προηγηθεί αυτό το σημαντικό βήμα, κανένα σοβαρό επόμενο βήμα αξιοποίησης της παραλίας αυτής δεν πρόκειται να γίνει.








https://mytikaspress.blogspot.com/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *