Στην έκδοση ηλεκτρονικής άδειας θήρας προχωράει το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Κυνγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το ΥΠΕΝ, στόχος είναι να δημιουργηθεί μία διαδικτυακή πλατφόρμα που θα επικοινωνούν οι βάσεις δεδομένων της Δασικ΄ής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και των κυνγετικών οργανώσεων.

Επιπλέον, μετά από πρόταση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, για την έκδοση άδειας θήρας θα απαιτείεται βεβαίωση συμμετοχής του κυνηγού σε φιλοθηραματικές και φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις, κατά το προηγούμενο κυνγετικό έτος.

Την ίδα ώρα, προωθείται η δημιουργία συστήματος ελέγχου συμπεριφοράς κυνηγών. Στην κοπή της βασιλόπιτας της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (Κ.Σ.Ε.) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς περιέγραψε τη δημιουργία αυτού του συστήματος, το οποίο θα περιλαμβάνει:

● Μητρώο καταχώρησης των κυνηγών που παραβιάζουν τους κανόνες.
● Βαθμολόγηση των παραβάσεων με point system. Οι 5 βαθμοί θεωρούνται ως υποτροπή, οι κυρώσεις διπλασιάζονται και επιβάλλεται εκ νέου η έκδοση Αδείας Θήρας με εξετάσεις.

.dikaiologitika.gr

Από xiromeropress