Από τη συμμετοχή τα μηνύματα για τις εσωκομματικές της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία
Δεν έκρυβαν ιδιαίτερες συγκινήσεις οι χθεσινές εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ για την εκλογή των προέδρων και των 9μελών συμβουλίων των Νομαρχιακών και των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ).

Στην Αιτωλοακαρνανία εξάλλου για τις θέσεις του προέδρου της ΝΟΔΕ και προέδρων των δημοτικών οργανώσεων Αγρινίου, Θέρμου, Ξηρομέρου, Ακτίου- Βόνιτσας και Αμφιλοχίας δεν υπήρχε αγωνία καθώς κατατέθηκε μόνο μια υποψηφιότητα. Στη ΔΗΜΤΟ Μεσολογγίου νικητής αναδείχθηκε ο Λάμπρος Κοντομήτσος επικρατώντας των Γ.Μέρη και Μέμης Γούργαρη, ενώ στη ΔΗΜΤΟ Ναυπακτίας ο Νίκος Τσερπέλης επικράτησε του Γρηγόρη Γιαβρούτα. Στη ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας επανεκλέχθηκε ο Φώτης Τσόλκας, ενώ εκλέχθηκαν στη ΔΗΜΤΟ Αγρινίου ο Ευάγγελος Τσιόβουλος, στη ΔΗΜΤΟ Θέρμου ο Γιώργος Κοντογιάννης, στη ΔΗΜΤΟ Αμφιλοχίας ο Χρήστος Τηλεμάχου, στη ΔΗΜΤΟ Ακτίου – Βόνιτσας ο Κωνσταντίνος Ζαχαράκης και στη ΔΗΜΤΟ Ξηρομέρου ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος.

Τα μηνύματα όμως ήρθαν από τη συμμετοχή των μελών της ΝΔ στην εσωκομματική διαδικασία. Εκεί αρνητικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι υπήρχε μόνο μία υποψηφιότητα για τη ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και για πέντε από τις επτά ΔΗΜΤΟ του νομού. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην κάλπη του Αγρινίου προσήλθαν μόλις 390 μέλη για να ψηφίσουν, ενώ στο Μεσολόγγι όπου μάλιστα υπήρχαν τρεις υποψηφιότητες για τη ΔΗΜΤΟ η συμμετοχή άγγιξε το 900 άτομα. Η σχεδόν τριπλάσια συμμετοχή στο Μεσολόγγι αναμένεται να παίξει ιδαίτερο ρόλο στην ανάδειξη των μελών της νομαρχιακής οργάνωσης καθώς και των συνέδρων συγκριτικά με τους υποψηφίους που έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή του Μεσολογγίου.

Τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών για τα 9μέλη συμβούλια των ΔΗΜΤΟ και ΝΟΔΕ καθώς και των συνέδρων αναμένεται να ανακοινωθούν στη διάρκεια της ημέρας.

Powered by WPeMatico

Από xiromeropress