synergeio-1
Σε έναν σύγχρονο «Σαμαρείτη» έχει μεταβληθεί γνωστός ιδιοκτήτης συνεργείων αυτοκινήτων στην Πάτρα, ο οποίος κάτω από το πέπλο της ανωνυμίας του, συνδράμει συστηματικά φτωχές οικογένειες και στηρίζει παιδιά που έχουν ανάγκη ιατρικής παρακολούθησης!
Πρόκειται για συμπολίτη επαγγελματία, ο οποίος παραμένει αθέατος πίσω από δεκάδες αγαθοεργίες απέναντι σε εμπεριστάτους συμπολίτες και οικογένειες, ενώ σε τακτική βάση συνδράμει το έργο της «Μέριμνας», του «Χαμόγελου του παιδιού» και άλλων ευαγών ή φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.
Ο ίδιος μάλιστα, όπως αναφέρει το dete.gr,έχει αναλάβει να επισκευάζει δωρεάν τα αυτοκίνητα ευαίσθητων κρατικών υπηρεσιών, αφού τα συγκεκριμένα κονδύλια έχουν περιοριστεί δραματικά τα τελευταία χρόνια από την κεντρική διοίκηση.
Πρόσφατα μάλιστα, βοήθησε οικονομικά την οικογένεια μικρού παιδιού να στείλει το παιδί της στο εξωτερικό, για επείγουσα εγχείρηση σε νοσοκομείο της Ευρώπης.
Παράλληλα, είναι πάντα δίπλα στο φιλανθρωπικό έργο της τοπικής ενορίας του, βοηθώντας με τρόφιμα και σε τακτική βάση, οικογένειες που αδυνατούν να γεμίζουν το καθημερινό τους τραπέζι με τα απαραίτητα για το προς το ζην.
Δεν είναι γόνος πλούσιας οικογένειας και ό,τι έχει πετύχει, το κατάφερε μέσω της επίπονης εργασίας του στο περιώνυμο συνεργείο αυτοκινήτων που διατηρεί εδώ και χρόνια στην Πάτρα.
Ο ίδιος μάλιστα αποφεύγει με κάθε τρόπο την ανάδειξη αυτής της ουμανιστικής δραστηριότητάς του, έχοντας καταφέρει να παραμείνει εδώ και χρόνια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν του αρέσει με οιονδήποτε τρόπο η προβολή, εφαρμόζοντας στην πράξη τον λόγο του Χριστού «σοῦ δὲ ποιοῦντος ἐλεημοσύνην μὴ γνώτω ἡ ἀριστερά σου τί ποιεῖ ἡ δεξιά σου».
Όμως όπως είναι φυσικό, η προσφορά του έχει γίνει αντικείμενο επαινετικών σχολίων και εγκωμίων από πολύ κόσμο, που έχει λάβει γνώση της πλούσιας φιλανθρωπικής δράσης του, αν και ο ίδιος έχει απαγορεύσει ρητά, κάθε άμεση ή έμμεση αναφορά στο όνομά του.
πηγη sinidisi.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *