Η δυστυχία να είσαι Έλληνας κτηνοτρόφος.. Να σε χτυπάνε στην πλάτη όλοι οι πολιτικοί και να σου λένε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος σου για την πραγματική οικονομία. Αλλά να αδιαφορούν για την επίλυση ενός βασικού προβλήματος που μοιάζει τόσο απλό σε άλλες προηγμένες χώρες..
Να οριοθετήσουν το θέμα των επιλέξιμων βοσκοτόπων. Γιατί διαφορετικά χάνεσαι εσύ, χάνεται και η ελληνική κτηνοτροφία, διαλύεται και η βάση της παραγωγικής πυραμίδας της χώρας.. Και τώρα με τη συμφωνία CETA να ακούς στη Βουλή πόσα προτίθεται να κάνει για σένα η πολιτεία και συ κάθε βράδυ να γυρνάς κλαίγοντας από το μαντρί, βλέποντας και άλλα νεκρά πρόβατα, λόγω ασιτίας, αφού η ρευστότητα έχει στραγγίξει.
Να πουλάς όσο-όσο το αρνί, γιατί δεν εδέησε η πολιτεία να βάλει ένα μηχάνημα scanner, στα τελωνεία για να ελέγχει τον τελικό προορισμό των ζωντανών αρνιών που έρχονται κατά χιλιάδες με φορτηγά από τη Ρουμανία… Νε περιμένεις αποζημίωση από τον καταρροίκό πριν από δύο χρόνια και να μαθαίνεις ότι καταστράφηκαν τα κεφάλια στη Λάρισα από τα νεκρά ζώα, άγνωστο γιατί κι ενώ έτρεχε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ για να γίνουν όλα σωστά.. Και αντί της καύσης να έχουν γεμίσει οι ρεματιές με κουφάρια νεκρών προβάτων (6.000 τον αριθμό στη Λάρισα).
Να βλέπεις τις τιμές να πεφτουν στο γάλα, επειδή γίνονται αθρόες εισαγωγές σε πρόβειο και αγελαδινό και τα τυροκομεία να δηλώνουν ότι έχουν αποθεματοποιήσει, ενώ η παγκόσμια ζήτηση για τη φέτα είναι πενταπλάσια από την παραγωγή…
Η δυστυχία να είσαι Έλληνας κτηνοτρόφος..
Για τις υποσχέσεις που σου έδωσαν και δεν τήρησαν. Για τον έμπορο που σε ξεγέλασε, για τους υπόλοιπους αστούς που σε σνομπάρουν γιατί… μυρίζεις! Και ας κάνεις την πιο σκληρή, την πιο επίπονη και την πιο απαιτητική δουλειά, ας περνάς νύχτες στο μαντρί και μέρες στους λόγγους στο ξεροβόρι…Για όλους εκείνους που σου έταξαν και σου υποσχέθηκαν ότι με την κτηνοτροφία θα πάει μπροστά η χώρα και στην πρώτη αναποδιά κοιτάνε να σε εκμεταλλευτούν..
Να περιμένεις πως και πως ένα νομοσχέδιο για την αναγραφή της χώρας προέλευσης, όταν εδώ και δέκα χρόνια έχουν σταματήσει τα ισοζύγια σε γάλα και κρεας γιατί οι εισαγωγείς και οι έμποροι, είναι τελικά το κράτος και όχι φυσικά οι τσοπάνηδες της Ελασσόνας…
πηγη thessaliatv.gr
Ακούει κανείς;

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *