Η εταιρεία Johnson & Johnson ανακαλεί πέντε αντιηλιακά προϊόντα με αεροζόλ της θυγατρικής της εταιρείας Neutrogena και της έτερης θυγατρικής της, της Aveeno, επειδή εντοπίστηκε σε δείγματα καρκινογόνο χημικό. Η αμερικανική εταιρείας ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν «χαμηλά επίπεδα βενζολίου» και ότι τα ανακαλεί από “υπερβάλλουσα σύνεση”.

«Η καθημερινή έκθεση στο βενζόλιο σε αυτά τα αντηλιακά προϊόντα με αεροζόλ και στα επίπεδα που ανιχνεύτηκαν από τους ελέγχους μας δεν θα αναμενόταν να προκαλέσει σοβαρές συνέπειες για την ανθρώπινη υγεία», ανέφερε η εταιρεία. Το βενζόλιο έχει ταξινομηθεί ως ανθρώπινο καρκινογόνο.

Τα ανακληθέντα αντηλιακά προϊόντα με αεροζόλ είναι: Neutrogena Beach Defense, Neutrogena Cool Dry Sport, Neutrogena Invisible Daily defense,Neutrogena Ultra Sheer και
Aveeno Protect + Refresh.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία αυτή πέρσι τον Μάιο ανακάλεσε τα παιδικά ταλκ στις ΗΠΑ και στον Καναδά και αντιμετωπίζει 21.000 μηνύσεις για το θέμα αυτό, ενώ έχει καταδικαστεί με καταβολή αποζημιώσεων ύψους 2 δισ. δολαρίων, καθώς οι ειδικοί έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για καρκινογένεση από τον αμίαντο, ήδη από το 1973.

https://slpress.gr/news

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *