Συνεχίζονται οι κατολισθήσεις στον Ισθμό της Κορίνθου και το πρωί της Τετάρτης κατέρρευσε τμήμα της πλαγιάς, κάτω από τη γέφυρα του βιολογικού καθαρισμού.

Συνεχίζονται οι κατολισθήσεις στον Ισθμό Κορίνθου, οι οποίες μάλιστα καταγράφηκαν από το Korinthostv και οι οποίες όπως είναι αναμενόμενο έχουν σταματήσει προσωρινά τις διελεύσεις πλοίων από εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες είχε διενεργηθεί αυτοψία από κλιμάκιο του υπουργείο Υποδομών, και οι τεχνικοί είχαν ζητήσει να γίνει άμεσα τοπογραφική μελέτη, γεωτεχνική έρευνα και μελέτη, και εκτίμησαν πως θα απαιτηθούν τουλάχιστον 16 εβδομάδες και στην συνέχεια εργασίες με εκτιμώμενο προϋπολογισμό της τάξεως των 8-9 εκατ. ευρώ.

Όπως είχε δηλώσει ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, για να μπορέσει το Υπουργείο να το αναλάβει πρέπει να μπορεί να έχει αρμοδιότητα και επομένως πρέπει να υπογραφεί μία προγραμματική σύμβαση με την Διώρυγα της Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ) κάτι που όπως είχε αποκαλύψει δρομολογείται.

Λόγω των συνθηκών μάλιστα είχε ζητήσει από την Περιφέρεια να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, “με βάση πάντοτε στις επιστημονικές αναλύσεις”.

Δείτε βίντεο απο τη στιγμή της κατολίσθησης όπως καταγράφηκε από το Korinthostv
.dikaiologitika.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *