Αποφασισμένοι οι αγρότες να κατέβουν στην Αθήνα και με τρακτέρ παρά το «όχι» Χρυσοχοΐδη εμφανίστηκαν οι αγρότες μετά τη συνέλευσή τους στον Πλατύκαμπο
Μετά το «Όχι» του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για την κάθοδο τρακτερ στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας ενημέρωσε τους αγρότες στο μπλόκο Πλατυκάμπου σε σύσκεψη για την εξέλιξη αυτή.

Οι αγρότες δήλωσαν πεισμωμένοι και αγανακτισμένοι με αυτή τη στάση της κυβέρνησης ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μαρούδας σε όλα τα μπλόκα και είναι αποφασισμένοι να κατέβουν και με τρακτέρ στο συλλαλητήριο της Τρίτης στην Αθήνα. Αυτό που τους πεισμώνει περισσότερο είναι οι εικόνες από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες το Βερολίνο, το Παρίσι , τις Βρυξέλλες κ.α.. όπου οι αγρότες τις πολιορκούν επί μέρες με εκατοντάδες τρακτέρ, ενώ στην Ελλάδα απαγορεύεται να διαδηλώσουν για μια μέρα με τα αγροτικά τους μηχανήματα στο Σύνταγμα,

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την κάθοδο στην Αθήνα την Τρίτη
Οι παραγωγοί δηλώνουν αποφασισμένοι να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι εισέπραξαν την αρνητική απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων το Σαββατοκύριακο.

Η αρνητική απάντηση του υπουργού αφορούσε μόνο στην είσοδο τρακτέρ στην πόλη και όχι στην κάθοδο των αγροτών με πούλμαν ή αγροτικά αυτοκίνητα.

Ήδη, στην Αγιά Λάρισας οι δρόμοι πλημμύρισαν από αμέτρητα τρακτέρ. Οι αγρότες στο τελωνείο της Νίκης τονίζουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι και την κάθοδό τους στην Αθήνα, με το κλείσιμο του τελωνείου για τα φορτηγά που θα μεταφέρουν τα εμπορεύματα.

Ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες που δεν θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, προσανατολίζονται σε αποκλεισμούς τελωνείων και λιμανιών.

«Αν δεν μας αφήσουν ειρηνικά, θα πάμε με το ζόρι»

Πριον την συνέλευση του Πλατυκάμπου ο εκπρόσωπος του μπλόκου Αλαμάνας, Δημήτρης Δημογιάννης, προειδοποίησε ότι αν η κυβέρνηση δεν τους αφήσει να διαδηλώσουν ειρηνικά, τότε θα φτάσουν στην Αθήνα με το ζόρι.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας δέχτηκε και αφού μας αποδέχτηκε σημαίνει ότι έχει αναλάβει και την ευθύνη της οποιασδήποτε διαχείρισης όσον αφορά το αγροτικό ζήτημα. Η απάντηση της κυβέρνησης είναι ότι δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια ειρηνική διαδήλωση με ένα σχετικό όγκο τρακτέρ στην Αθήνα – όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες – γιατί θα δημιουργήσουμε πρόβλημα στην Αθήνα», δήλωσε αρχικά.

«Κάλεσμα στον αθηναϊκό λαό»
«Όσα περισσότερα τρακτέρ μπορούμε, θα κατέβουν στην Αθήνα», δήλωσε και ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ).

Κάλεσε δε, «όλο τον αθηναϊκό λαό να είναι δίπλα μας σε αυτό τον αγώνα, γιατί είναι και δικός τους αγώνας, για να μπορούμε όλοι να έχουμε φθηνά και υγιεινά ελληνικά αγροτικά προϊόντα».

Η κυβέρνηση, επισήμανε ο κ. Τζέλλας, «θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να διαλυθούμε, να φύγουμε από τους δρόμους, να μη βγαίνουμε για να διαμαρτυρόμαστε. Ήδη», πρόσθεσε, «εισαγγελείς απειλούν αγρότες στα σύνορα με εισαγγελικές παρεμβάσεις, προκειμένου να εκφοβίσουν τον κόσμο. Αυτό δεν περνά», τόνισε, γιατί τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα που δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε πίσω.

«Όσο και να εκβιάζει, όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση υπογείως να διασπάσει το αγροτικό κίνημα, δεν θα το καταφέρει», διαμήνυσε.dnews.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *