Δυσκολη ειναι η μάχη της πυροσβεστικής σήμερα Δευτέρα με τους ανέμους να δυσχεραίνουν ιδιαίτερα το έργο της. Η μεγάλη πυρκαγιά στην Κινέτα Αττικής, νότια της Αθήνας και κοντά στα Μέγαρα, μαίνεται ανεξελεγκτη με τις Αρχές να διατάσσουν την απομάκρυνση κατοίκων.
Πλάνα εικονίζουν φλόγες να έχουν τυλίξει πολλά σπίτια, με απεσταλμένους του ΣΚΑΪ να αναφέρουν πως έχουν δει τουλάχιστον 25 έως 30 σπίτια και αγροικίες να έχουν πάρει φωτιά. Έχει επίσης καεί τμήμα ξενοδοχείου.
Το μέτωπο είχε νωρίτερα φτάσει στον οικισμό Πανόραμα και στην κατοικημένη περιοχή Μαρούλι, όπου είχαν κάψει αυλές, ενώ οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση των κατοικιών στην περιοχή Γαλήνη και στο Πανόραμα.
Κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους με ό,τι μέσα διαθέτουν, παίρνοντας μαζί τους λιγοστά υπάρχοντα και κατοικίδια. Έως τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή αγνοούμενους.
Οι άνδρες της Πυροσβεστικής δίνουν αγώνα για να αντιμετωπίσουν την φωτιά, ενόψει και της δύσης του ηλίου, όμως υπάρχουν ενδείξεις για έλλειψη συντονισμού και σχεδιασμού κατά την κινητοποίηση.
Πύρινη κόλαση στο Μάτι Πεντέλης: Δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα καμμένα
Σε πύρινη κόλαση με δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα καμμένα έχει μετατραπεί η περιοχή Μάτι, μέσα από την οποία πέρασε το μέτωπο της φωτιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν 100 σπίτια και δεκάδες αυτοκίνητα έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός, ενώ υπάρχουν αναφορές για άτομα που ήταν εγκλωβισμένα σε σπίτια και λόγω της αδυναμίας που υπάρχει στην πρόσβαση, αγνοείται η τύχη τους.
Εικόνες και βίντεο που έχουν «ανέβει» στα social media παρουσιάζουν μία ανεξέλεγκτη κατάσταση, καθώς η πύρινη λαίλαπα περνάει μέσα από τον οικισμό Μάτι, ενώ οι καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό.
Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου δήλωσε τον Realfm 97,8 ότι έχουν καεί τρία σπίτια στην Πεντέλη, ενώ εκκενώθηκε το Λύρειο Ίδρυμα.
Λίγο μετά τις 18:00 άρχισε να εκκενώνεται η περιοχή του Νέου Βουτζά στο βόρειο κομμάτι του οικισμού. Λίγο πριν τις 19:00 η φωτιά πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος και μπήκε στο Μάτι, όπου έκαψε αυτοκίνητα και μπήκε στις αυλές κάποιων σπιτιών.
Λίγο μετά τις 18:15 το απόγευμα ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 είπε ότι εκκενώνεται η περιοχή του Νέου Βουτζά στο βόρειο κομμάτι του οικισμού. Επίσης έχει δοθεί η εντολή να εκκενωθούν για προληπτικούς λόγους και οι κατασκηνώσει στο Ζούμπερι.
Ο κ. Μπουρνούς σημείωσε ακόμα ότι μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μήκος 3-4 χιλιόμετρων. Είπε ακόμα ότι είναι άγνωστα τα αίτια που οδήγησαν στην εκδήλωση της πυρκαγιάς. «Αυτήν την ώρα προέχει η εντατικοποίηση της προσπάθειας για την κατάσβεση της» είπε χαρακτηριστικά.
Λίγο πριν τις 19:00 η φωτιά πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος και μπήκε στο Μάτι, όπου έκαψε αυτοκίνητα και μπήκε στις αυλές κάποιων σπιτιών.
«Η κατέυθυνση του ανέμου είναι προς τον Διόνυσο και ο οικισμός του Νέου Βουτζά έχει αρκετά μεγάλα κομμάτια πρασίνου που κινδυνευουν» πρόσθεσε.
Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου είπε επίσης ότι έχουν καταγραφεί ήδη οι πρώτες ζημιές καθώς κάηκαν πέντε σπίτια κατοίκων της περιοχής.
Στο σημείο έσπευσαν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ, από πλευράς εναέριων μέσων, συνδράμουν αυτή την ώρα στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Φωτια απειλεί σπίτια στον Κάλαμο. Μεγάλη φωτιά στην Κόρινθο
Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Δευτέρας στον Κάλαμο Αττικής, στην περιοχή Πανόραμα. Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
Η φωτιά έχει φτάσει μέχρι την παραλία των Αγίων Αποστόλων και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καλάμου Κωνσταντίνο Δέδε που μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 απειλεί σπίτια. Ο κ. Δέδες μέσα από τον ΘΕΜΑ FM απευθύνει έκκληση να σταλούν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή .
Στο μεταξύ μεγάλη φωτιά στο Άγιο Χαράλαμπο στο Καλαμάκι Κορινθίας. Όπως επιβεβαίωσε η Πυροσβεστική, στην περιοχή των Αγιων Θεοδώρων και συγκεκριμένα στο ύψος του εργοστασίου της ΕΚΑΝ(Σουσάκι) έφτασε η φωτιά.


ΠΗΓΗ SKAI
MADATA.GR

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *