Ανάμεσα στις πλαγιές των βουνών, ο ποταμός Αχελώος σχηματίζει μικρές παραλίες, που θεωρούνται από τις πιο καθαρές στην Ελλάδα. Έχουν βραβευτεί με γαλάζιες σημαίες, για την καθαριότητα, την οργάνωση, την πληροφόρηση, την ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, την προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής, του παράκτιου χώρου και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Τα νερά του ποταμού κατεβαίνουν από τα βουνά των Αγράφων, του Βάλτου και των Φρουσίων Ορέων. Αποτελεί το φυσικό όριο των Νομών Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας και Καρδίτσας. Οι ντόπιοι αποκαλούν τον ποταμό Αχελώο και Ασπροπόταμο ή απλώς Άσπρο, γιατί έχει πολλά άσπρα βότσαλα.
Η απόσταση των παραλιών του Αχελώου είναι 65 χιλιόμετρα από τις πόλεις της Άρτας, της Καρδίτσας, του Αγρινίου και του Καρπενησίου.
Τα βουνά και το υδάτινο στοιχείο εναλλάσσονται, δημιουργώντας απεριόριστους προορισμούς για τους επισκέπτες. Κι όμως πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να επισκεφθούν την περιοχή όμως δυσκολεύονται αφού δεν υπάρχουν πινακίδες παρά την έκκληση των κατοίκων της περιοχής.. Μόλις πριν από λίγες ημέρες η Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας τοποθέτησε πινακίδες με κατεύθυνση την Κοιλάδα Αχελώου.

«Η προσπάθεια συνεχίζεται για να γίνει η Κοιλάδα του Αχελώου «Τόπος Προορισμού» αναφέρουν κάτοικοι από την περιοχή, όπως είναι ο Αντώνης Κοσσυβάκης, ο οποίος παρότι βρίσκεται στις Βρυξέλλες ενδιαφέρεται και πρωτοστατεί στην προσπάθεια για την ανάδειξη της περιοχής. Ευχαριστούν τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο καθώς και τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων Δημήτρη-Τάκη Κουτρομάνο για την τοποθέτηση των πινακίδων και περιμένουν την ίδια ανταπόκριση από τις Αντιπεριφέρειες Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας καθώς και την τοποθέτηση πινακίδων στην Ιόνια οδό και στην Ε65 και
Νανά Θεοδωροπούλου
πηγη http://www.agriniosite.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *