715 νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας για το τελευταίο 24ωρο. Τα 260 καταγράφονται στην Αττική ενώ σε καλύτερη κατάσταση, με 84 κρούσματα, βρίσκεται η Θεσσαλονίκη.
Την ίδια στιγμή, σε υψηλά επίπεδα κινούνται κι άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας. Για παράδειγμα, στα Ιωάννινα καταγράφηκαν 52 κρούσματα, ενώ 41 εντοπίστηκαν στη Λάρισα και 31 στις Σέρρες. Την ίδια στιγμή μεγάλη είναι η διασπορά σε όλη τη χώρα.

Στην Αιτωλοακαρνανία ανακοινώθηκαν σήμερα 4 νέα κρούσματα. Το ένα από τα κρούσματα αυτά αφορά έναν 23χρονο από την Βόνιτσα επιβεβαιώνοντας όσα λένε οι ειδικοί της επιτροπής για τον κορωνοϊό πως οι νέες μολύνσεις καταγράφονται σε εκθετικό βαθμό σε νεότερες ηλικίες. Μάλιστα ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση χθες από το υπουργείο Υγείας επανέλαβε πως η ηλικία 19-40 ετών παρουσιάζει αυξημένη δυναμική σε σύγκριση με το σενάριο των ειδικών για την εξέλιξη της πανδημίας. Μολύνονται δηλαδή, όπως σημείωσε ο καθηγητής, έως και 2 φορές πιο εύκολα από τις άλλες ηλικιακές ομάδες.

Επίσης τα άλλα 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniosite.gr κατανέμονται ως εξής; 1 άνδρας ηλικίας 54 χρόνων στη Σταμνά του δήμου Μεσολογγίου, ένας επίσης άνδρας 50 χρόνων (αλλοδαπός) στα Καλύβια Αγρινίου και μια γυναίκα επίσης αλλοδαπή, 45 χρόνων στη Ναύπακτο.

Αρχική

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *