Ένα παραδοσιακό γλυκό από το Μοναστηράκι Ξηρομέρου
Υλικά:
1 λίτρο λάδι,1κιλο και 1 4 αλεύρι,1 λίτρο νερό 1/3 του κιλού ζάχαρη.1 κιλό μέλι ,μια κουταλιά της σούπας κανελογαρούφαλα,ξύσμα και χυμόαπόένα πορτοκάλι.


Εκτέλεση:

βράζουμε το λάδι και ύστερα από αρκετές βράσεις ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ξανθίσει το μείγμα και να γίνει σαν πηχτήκουρκούτι. Αδειάζουμε το μείγμα σε άλλο αγγειό βράζουμε το νερόμε την ζάχαρη και το ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη.Το μείγμα σιγά-σιγά πήζει περισσότερο και ρίχνουμε τα κανελογαρούφαλα τον χυμό το ξύσμα και λίγο ούζο. Πλάθουμε και τους ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο σε δυνατήφωτιά περίπου 10 με 15 λεπτά. Διαλύουμε το μέλι με ένα ποτήρι νερόκαι στη συνέχεια το βράζουμε και για το μέλωμα πρέπει να κρυώσουν οι κουριμάδες αλλάτο σιρόπι καυτό. Μελώνουμε για πολύλίγο για να μην διαλυθούν και απόβάζουμε τριμμένο καρύδι ,αμύγδαλο ,σουσάμι αν θέλουμε κανέλλα .

Καλήεπιτυχία

Συνταγή Απ την ΜαρίαΛούντζη Πετροπούλου η οποία εινα νύφη στο Μοναστηράκι και έμαθε την συνταγή και την εκτέλεση απ την Πηνελόπη (Πηνιώ) Πετρόπουλου.

Eυχαριστούμε τη Μαρία Λούντζη Πετροπούλου για τη συνταγή και τον Διονύση Πετρόπουλο για τις φωτο
χρόνια πολλά

Άρθρο από:ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ

Powered by WPeMatico

Από xiromeropress