Δεν πρόκειται για ανέκδοτο αλλά για την πραγματική ιστορία ενός κοπαδιού αγελάδων, απογόνων των ζώων που κατασκεύασαν οι Ναζί με την μέθοδο της ευγονικής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Βρετανικής Independent, ο κτηνοτρόφος είχε εισάγει στην Βρετανία από την ηπειρωτική Ευρώπη το σπάνιο πλέον είδος αγελάδας, που είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει σήμερα σε ένα εξαφανισμένο είδος άγριας αγελάδας που κάποτε ζούσε στα αχανή δάση της ευρωπαϊκής ηπείρου.
Το είδος αυτό εξαφανίστηκε κατά των 17 αιώνα, αλλά οι Ναζί το επανέφεραν στην ζωή αξιοποιώντας γονίδια του που επιβίωναν σε άλλους πληθυσμούς αγελάδων.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά μυώδες ζώο με κοφτερά και τεράστια κέρατα και ιδιαιτέρα οξύθυμο χαρακτήρα.

Οι Ναζί θεωρούσαν αυτό το άγριο βόδι σαν ιδανικό σύμβολο για τις αξίες της δύναμης και της αγριότητας που πρέσβευε το καθεστώς τους.
Μετά την επικράτηση των συμμάχων, τα περισσότερα από αυτά τα ζώα εξαφανίστηκαν, με ένα μικρό πληθυσμό να επιβιώνει σε φυσικά πάρκα της Ευρώπης.
Ο Βρετανός κτηνοτρόφος που ήταν πρώτος που εισήγαγε αυτά τα ζώα στην Βρετανία, αναγκάστηκε να θανατώσει το μισό κοπάδι του γιατί τα ζώα ήταν εξαιρετικά επιθετικά και επικίνδυνα.
Όπως δηλώνει νιώθει ανακουφισμένος, γιατί δεν είχε υπολογίσει το πόσο άγρια μπορεί να γίνουν τα συγκεκριμένα ζώα.
πηγη /www.crashonline.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *