Μια ομάδα ενόπλων άνοιξε πυρ σε αίθουσα συναυλιών σε προάστιο της Μόσχας το βράδυ της Παρασκευής (23/3), σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 100, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας. Ο πλανήτης παρακολουθεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα.

Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στο Διαδίκτυο δείχνει τουλάχιστον δύο κουκουλοφόρους να εισέρχονται στο Crocus City Hall, με τον έναν να πυροβολεί επανειλημμένα με αυτόματο. Ένα άλλο βίντεο δείχνει τέσσερις άνδρες, με τουλάχιστον τους τρεις να να φέρουν όπλα, να κυνηγούν μια ομάδα ανθρώπων και να τους πυροβολούν αδιακρίτως.

Διεθνή δημοσιεύματα θέλουν το Ισλαμικό Κράτος να ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική αυτή επίθεση, κάτι που προς το παρόν δεν έχει διαλευκανθεί. Πλάνα που δημοσιεύτηκαν δείχνουν μια μεγάλη φωτιά στο Crocus City Hall, το οποίο βρίσκεται περίπου 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του κέντρου της Μόσχας. Δημοσιεύματα κάνουν επίσης λόγο για παιδιά ανάμεσα στα θύματα.

Στην Ουκρανία «ρίχνει» τις ευθύνες η Ρωσία – Τι δήλωσε ο Αλεξέι Ντανίλοφ για το τρομοκρατικό χτύπημα που προκάλεσε αντιδράσεις

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από την τρομοκρατική επίθεση στην Μόσχα. Οι νεκροί είναι τουλάχιστον 80 ενώ οι τραυματίες τουλάχιστον 200.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του MEGA στην Μόσχα, Δημητρη Λιάτσου, υπάρχει μαρτυρία γυναίκας που ανέφερε πως ξάπλωσε κάτω παριστάνοντας την νεκρή και έτσι οι τρομοκράτες την πέρασαν για νεκρή και δεν πυροβόλησαν ξανά.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Λιάτσο, υπάρχει αμφισβήτηση για τα πρόσωπα που κάνουν τον γύρο του κόσμου αναφορικά με τους πιθανούς δράστες της επίθεσης. Στην Μόσχα θεωρείται ότι είναι μία προβοκάτσια, γιατι ναι μεν οι φωτογραφίες είναι από ανθρώπους που προέρχονται από τον Καύκασο, και είναι τρομοκράτες, ωστόσο εξαρθρώθηκαν από την ρωσική αντιτρομοκρατική στις 2 και 3 Μαρτίου. Άρα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν μπορεί να ισχύει. Στην Μόσχα θεωρούν ότι γίνεται προσπάθεια να μεταθέσουν τις ευθύνες σε αυτούς που δεν τις έχουν φέρνοντας το μουσουλμανικό στοιχείο κόντρα στο χριστιανικό. Στην δοθείσα φωτογραφία, από τους New York times, από τα 4 άτομα που απεικονίζονται, 2 ή 3 είναι ήδη νεκρά.

Οι επίσημες Αρχές και συγκείμενα ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ ανένεφε πως, δεν μπορεί να μην συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με την στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Υπάρχει μια δήλωση του Γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (NSDC) της Ουκρανίας, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος, που δεν έχει «παίξει».

«Ευχάριστα τα νέα σήμερα, θυμίζει την Χίλαρι Κλίντον όταν δολοφονήθηκε ο Καντάφι. Ευχάριστα τα νέα σήμερα, αφού είμαστε συγγενείς και φίλοι με την Ρωσία, τότε να τους κάνουμε πολύ συχνά τέτοιες επισκέψεις σαν αυτή», ανέφερε σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Λιάτσο, σε ουκρανικό κανάλι ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (NSDC) της Ουκρανίας, αμέσως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Μόσχα.

Μακελειό στην Ρωσία: Η Αντιτρομοκρατική εντόπισε όπλα στον χώρο του συνεδριακού κέντρου

Α. Δεσποτόπουλος: «Αυτό είναι η αρχή, θεωρώ δεδομένο ότι θα απαντήσει η Ρωσία για το τρομοκρατικό χτύπημα»

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Ρωσία – Τι είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου ανέφερε στο MEGΑ πως «με την έναρξη και των δύο πολέμων, όλοι οι στόχοι είτε ισραηλινού είτε ρωσικού – στην χώρα μας – είτε ουκρανικού ενδιαφέροντος, αστυνομεύονται ακόμη περισσότερο. Αυτό το γεγονός θα μας κάνει να αυξήσουμε τα μέτρα είτε σε πύλες εισόδου είτε εξόδου της χώρας»

Σοκάρουν οι εικόνες από το τρομοκρατικό χτύπημα στην Μόσχα – Οι τρομοκράτες σκορπούν τον θάνατο

PHGH ://www.megatv.com

Από xiromeropress