Άλυτος «γρίφος» παραμένει η εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη από το Μεσολόγγι την ώρα που εκλιπαρούν οι συγγενείς για οποιοδήποτε στοιχείο που θα τους φέρει κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης και με τον κρεοπώλη να παραμένει πίσω από τα κάγκελα.

Πολλά τα ερωτήματα για το που βρίσκεται ο 31χρονος αγνοούμενος στο Μεσολόγγι, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

«Πως βρίσκουμε κρυμμένους θησαυρούς, τι σημάδια βλέπουμε»

Σύμφωνα με το MEGA, μία ημέρα πριν την ξαφνική εξαφάνισή του ο 31χρονος Μπάμπης αναζητούσε στο διαδίκτυο από το κινητό του «πως βρίσκουμε κρυμμένους θησαυρούς, τι σημάδια βλέπουμε», ενώ υπήρχε διαδικτυακή παρουσία του σε site όπου έβλεπε τα σημάδια που υπάρχουν σε πέτρες και κλαδιά.

Ο 50χρονος είχε δώσει ραντεβού με τον 31χρονο, αλλά όχι για κυνήγι

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η αστυνομία αναφέρουν πως ο 50χρονος είχε δώσει ραντεβού με τον 31χρονο, αλλά όχι για κυνήγι. Θα μπορούσε ο κρεοπώλης να είχε δελεάσει τον αγνοούμενο με ένα δήθεν κυνήγι θησαυρού ώστε να τον παρασύρει και να τον σκοτώσει;

«Τίποτα δεν αποκλείεται», είπε στο MEGA ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος στη συνέχεια έχτισε το προφίλ του 31χρονου αγνοούμενου.

«Ήταν ένα εξαιρετικό και φιλότιμο παιδί. Δεν είχε δανείσει μόνο στον 50χρονο, αλλά και αλλού. Ο Μπάμπης δεν ήταν ένα άτομο που πίστευε στην ύλη. Ήταν ένα αγνό παιδί, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός», είπε για τον 31χρονο, ενώ άφησε αιχμές για τα κενά μνήμης του 50χρονου:

«Ακούστηκε πως όταν πήγε στο σπίτι του η αστυνομία για να υποδείξει που είναι το τηλέφωνό του, υπέδειξε στο συγκεκριμένο παράθυρο. Και ρωτάω, έχει κενό μνήμης για 1 ώρα και 10 λεπτά και δεν θυμάται τι έκανε, αλλά θυμάται που είχε ξεχάσει το τηλέφωνό του;».

Τον τεμάχισε;

Από την άλλη, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο 50χρονος κρεοπώλης να τεμάχισε τη σορό του 31χρονου αγνοούμενου, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του.

«Στο προφίλ του κάθε κατηγορουμένου συγκρίνουμε μία σειρά από γεγονότα, όπως με τι όπλα – όργανα βρίσκεται σε επαφή. Εδώ ο κατηγορούμενος έχει συγκεκριμένο επαγγελματικό προφίλ, άρα δεν αποκλείται να έχει αλλοιωθεί και μεταθανατικά, ίσως και με τεμαχισμό. Να χρησιμοποίησε κάποια από τα αντικείμενα που φαίνεται να χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά του».

«Εάν κάποιος έχει θανατωθεί, μεταφέρεται κάπου και στη συνέχεια τεμαχίζεται, εκεί δεν παράγεται μεγάλη ποσότητα αίματος. Έχουμε εκροή αίματος μόνο και μόνο λόγω βαρύτητας. Η ποσόστητα αίματος που αναμένεται να βρεθεί είναι πολύ λιγότερη», κατέληξε ο κος Λέων.

Ο καυγάς του κρεοπώλη με τον Μπάμπη για τα λεφτά λίγες ημέρες πριν την εξαφάνιση

Κι ενώ ο 50χρονος κρεοπώλης έχει συλληφθεί και δεν ομολογεί οτιδήποτε που να σχετίζεται με την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη, η οικογένεια του αγνοούμενου από νωρίς το πρωί πραγματοποιεί έρευνα στην περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν έστω και ένα ίχνος του.

«Ο αδερφός μου που βρίσκεται;», ρωτά με αγωνία η αδερφή του 31χρονου, η οποία συμμετέχει στις έρευνες, αναζητώντας τον αδερφό της.

«Έχουμε ψάξει όλο τον κάμπο, 25.000 στρέμματα. Που να τον βρεις; Όλος ο κάμπος είναι τεμαχισμένος σε κομμάτια ανά 200 μέτρα. Όλα τα απόνερα πηγαίνουν εκεί που είναι το τελευταίο στίγμα του κινητού του 50χρονου. Εκεί τα παίρνει το αντλιοστάσιο και τα πετάει στη θάλασσα», είπε στο MEGA ο νονός του αγνοούμενου, ο οποίος συμμετέχει κι εκείνος στις έρευνες.

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας στην περιοχή, ενώ οι Αρχές έχουν συλλέξει μέχρι και χώμα από το σημείο ώστε να βρουν κάποιον στοιχείο που θα βοηθήσει την εξέλιξη της έρευνας.

«Η έρευνα δεν σταματάει εδώ, καθώς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την εμπλοκή άλλων ανθρώπων. Θα συνεχίζουμε να εξετάζουμε ότι στοιχείο βρίσκουμε για να μπορέσουμε να βρούμε αυτόν τον άνθρωπο», είπε στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κα Δημογλίδου, δεν έχει ξεκαθαριστεί το κίνητρο, ενώ τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η αστυνομία κάνουν λόγο πως δόθηκε κάποιο ραντεβού, αλλά όχι για κυνήγι.

Δεν «σπάει» ο κρεοπώλης

Επί 17 ώρες κατέθετε στις Αρχές ο 50χρονος κρεοπώλης, ο οποίος δεν «λύγισε» και δεν ομολόγησε τίποτα.

Ο ίδιος αρνείται πως είναι εκείνος στα βίντεο ντοκουμέντα που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, ενώ υποστηρίζει πως έχει επιστρέψει στον 31χρονο τα χρήματα που είχε δανειστεί.

«Τα 17.000 ευρώ τα έχω αποπληρώσει. Οι συναλλαγές ήταν χέρι με χέρι και με τους όρους που μου είχε θέσει», δήλωσε.

Ο έντονος καυγάς του 50χρονου με τον αγνοούμενο

Όπως αναφέρει το MEGA, 15 ημέρες πριν την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη είχε πάει στο κρεοπωλείο του 50χρονου και κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανέβηκαν οι τόνοι, με αφορμή τα χρήματα που του χρωστούσε.

«Έφυγε (από την καφετέρια), πήγε σε ένα περίπτερο πήρε κάτι και μετά ξαναγύρισε στην καφετέρια τελικά. Είναι στην κάμερα που ξαναγυρνάει στην καφετέρια κάθεται λίγο και ξαναπάει σπίτι μετά. Να βρεθεί το παιδάκι για την οικογένεια και να ηρεμήσει και όλος ο κόσμος. Έχουμε τρελαθεί όλοι», αναφέρει μαρτυρία ενός φίλου του 36χρονου στο Live News.

«Με τον (36χρονο) δεν μιλήσαμε πολύ μου λέει: «Δεν μπορούν να κάνουν κάτι», λέει, «αυτή την στιγμή περιμένουμε να τελειώσει αυτό το πράγμα, εγώ». «Μου λέει: «αυτά όλα ισχύουν, δεν έχω σβήσει τίποτα». Περιμένει να τελειώσει όλο αυτό το πράγμα, τώρα που γίνεται».

dnews.gr

Από xiromeropress