Βαρύ κλίμα στο Νοσοκομείο Αγρινίου προκαλούν οι δημόσιες αντιπαραθέσεις της διοίκησης με εκπροσώπους των εργαζομένων και με την τοπική κοινωνία να παρακολουθεί άναυδη τα καταγγελλόμενα. Η εικόνα είναι ιδιαίτερα αρνητική στην πλέον κρίσιμη συγκυρία και προκαλεί εύλογα ερωτηματικά.

Η Επιτροπή Λοιμώξεων και ο διοικητής του Νοσοκομείου εξέδωσαν σήμερα οργισμένες ανακοινώσεις απαντώντας στην καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων πως «οι αρμόδιοι κωφεύανε στις επανειλημμένες ενοχλήσεις μας, με συνέπεια την τραγική κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα» καθώς «δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο και δεν βγήκαν σε καραντίνα άτομα που έκαναν το τεστ και στη συνέχεια υπήρξαν θετικά”.

Μεγάλη εντύπωση ωστόσο προκαλεί η αναφορά του διοικητή Ανδρέα Τσώλη που καλεί τον ΣΕΝΑ να δώσει στοιχεία για το «πόσα από τα μέλη του μόλις ανακοινώθηκαν οι άδειες ειδικού σκοπού έτρεξαν να υποβάλλουν αιτήσεις ως δικαίωμα τους και την χρησιμοποίησαν για το μάζεμα της ελιάς ή πόσοι χρησιμοποίησαν τα δικαιούμενα μαζεμένα ρεπό (και όχι της επομένης της εφημερίας ) την στιγμή που συνάδελφοι τους εξέφρασαν την επιθυμία του εθελοντισμού στην Θεσσαλονίκη ως υπέρτατη αξία».

Αναφορά που βέβαια χρήζει απάντησής αλλά πρωτίστως κλονίζει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στο σύστημα υγειάς. Και αυτό είναι που πρώτος ο διοικητής οφείλει να διαφυλάξει…
ΠΗΓΗ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *